Patru camere video de supraveghere a traficului vor fi amplasate în judeţ
Patru camere video de monitorizare a traficului vor fi amplasate în trei localităţi covăsnene, arată un acord de cooperare încheiat miercuri 23 octombrie, în cadrul unei şedinţe ordinare, între Consiliul judeţean Covasna şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Două dintre acestea vor fi amplasate în comuna Vâlcele, la intersecția DN 13E cu DC 33B – la intrarea spre satul Hetea, dar și la intersecția DN 13E cu DJ 103 – în centrul satului Araci. O altă cameră video ar urma să fie amplasată în comuna Turia, la intersecția DN 11C cu DC 4 în satul Alungeni, iar cea de-a patra la intersecția DJ 121 cu DN 13E, la intrarea dinspre Boroșneu Mare spre comuna Zagon.
„În ultimii 4-5 ani de zile am avut colaborări și cu alte comune, împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție. (...) Conform statisticii, în județul Covasna este cea mai scăzută rată a criminalității, și conform celor declarate de colegii de la Poliția județeană, în ultimii 4-5 ani de zile s-au depistat mai multe infracțiuni datorită demersului nostru comun. Am amplasat camere video în diferite locații, la intersecția de la Reci, Chichiș, Bixad, Ojdula, iar acum avem trei proiecte de Hotărâri. (...) Nu este o sumă mare, dar demersul nostru de ani de zile are o eficiență maximă. (...) Județul Covasna este județul cu cea mai mică rată de infracționalitate, deși suntem un județ de tranzit. (...) Am aprobat niște sume pentru trei comune, pentru patru camere de supraveghere. Din 2012 deja avem 11 localități și 23 de camere de supraveghere. Atât cei de la Poliția județeană, cât și cei de la Primării spun la unison că a avut un efect pozitiv această investiție”, a declarat președintele Consiliului județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul şedinţei de miercuri.
Circa 200 de mii de lei a investit Consiliul Județean Covasna în ultimii ani pentru sistemele de monitorizare a traficului rutier. Atât cele patru noi camere video care vor fi amplasate, cât şi cele 23 deja existente au un rol important în identificarea infractorilor, în prevenirea faptelor antisociale şi apărarea comunităţii locale, monitorizarea transporturilor de materiale periculoase, precum şi a maşinilor cu gabarit depăşit, şi totodată supravegherea comportamentului agenţilor de circulaţie şi al participanţilor în trafic.