ACTUALITATE 10 iulie 2020

Patru bărbați reținuți pentru 24 de ore, după ce au furat dintr-un magazin din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4285 vizualizări

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 54 de ani, au fost luați de acasă de polițiștii Municipiului Sfântu Gheorghe, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Covasna, cu mandat de reținere pentru 24 de ore. Lista acuzațiilor aduse împotriva acestora este lungă, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, furt, complicitate la înșelăciune și complicitate la furt. Bărbații sunt suspecți într-un caz care s-a petrecut luna trecută, într-un magazin din Sfântu Gheorghe. 

 „La data de 26.06.2020, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11.00 trei persoane necunoscute ar fi intrat în incinta unui operator economic și profitând de (n. red. neatenția) angajaților, unul dintre ei ar fi solicitat o serie de produse și ar fi pretins că ar fi achitat deja contravaloarea așteptând restul. 

În timpul cât persoana în cauză își făcea cumpărăturile, cea de-a doua persoană necunoscută ar fi sustras de pe raftul care se afla amplasat pe tejghea o pereche de ochelari de soare pe care i-ar fi introdus în buzunar fără să achite contravaloarea acestora, iar o altă persoană, pentru a distrage atenția angajatei a solicitat schimbarea unei bancnote. 

În tot acest timp o persoană necunoscută ar fi așteptat la mașină în afara incintei operatorului economic”, arată, într-un comunicat de presă, IPJ Covasna. 

Cercetările i-au dus pe polițiști la patru bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 54 de ani, bănuiți acum de săvârșirea infracțiunilor.

În baza mandatelor de aducere emise de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, suspecții au fost găsiți la domiciliu, de unde, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Covasna, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe.

 Față de cei patru a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore urmând ca aceștia să fie prezentați organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale”, a mai arătat IPJ Covasna. 

 Cercetările sunt continuate aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, furt, complicitate la înșelăciune, și complicitate la furt.

Polițiștii fac precizarea că „dispunerea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore este reglementată de Codul de Procedură penală și nu poate înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție”. 

Sursă foto: Arhivă/ Poliția Română

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.