ACTUALITATE 25 ianuarie 2021

Salvamont Covasna: patru accidente pe pârtiile din județul Covasna, într-un singur weekend

de Daniela Luca | 8762 vizualizări

Printre victime sunt și minori

 

Serviciul Public Salvamont Covasna informează că în weekendul trecut s-au produs în total patru accidente pe pârtiile de schi din județ. Trei dintre acestea au avut loc pe pârtia de la Șugaș Băi, iar unul la Covasna.  

„La data de 24.01.2021 Serviciul Public Salvamont Județean Covasna a fost nevoit să intervină la trei accidente pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi. O persoană de sex feminin de 33 ani, ca urmare a unei căzături s-a rănit la genunchiul drept. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului de urgență SMURD. O minoră de sex feminin de 10 ani în timp ce cobora pe pârtie s-a accidentat la glezna de la piciorul stâng. S-a acordat primul ajutor și membrul vătămat a fost imobilizat de personalul salvamont, apoi a fost predată echipajului de urgență SMURD. Un minor de sex bărbătesc a leșinat și s-a lovit la mâna dreaptă. După ce a fost acordat primul ajutor minorul a fost preluat de către tatăl său și dus la urgență”, informează Serviciul Public Salvamont Covasna.

Salvamontiștii le atrag atenția celor care vin să schieze că trebuie să aibă echipamente speciale de protecție și să respecte codul de conduită pe pârtiile de schi.

Șeful Serviciului Public Județean Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov, a precizat luni, pentru Observatorul de Covasna, că în total, sezonul acesta au avut loc șase accidente pe pârtiile din județ, dintre care cinci la Șugaș Băi și unul la Covasna. Unul dintre acestea a fost grav. 

Conform acestuia, în 2020, salvamontiștii au acționat în cazul a 14 accidente cu rănire în zona montană, iar în această cifră intră și cele care s-au produs pe pârtii.

Sursă foto: Facebook/Salvamont Covasna/Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.