ACTUALITATE 28 noiembrie 2019

Patinoarul mobil din centru nu va fi finalizat până la Advent

de Daniela Luca | 750 vizualizări

Montarea a început săptămâna aceasta 

Lucrările la patinoarul mobil din fața sediilor Prefecturii și Consiliului Județean au început săptămâna aceasta, spre bucuria copiilor și a iubitorilor de patinaj de iarnă din Sfântu Gheorghe. Deși autoritățile și-au propus să îl inaugureze înainte de aprinderea primei lumânări de Advent, pe 1 decembrie, reprezentanții Sepsi Rekreativ spun că acest lucru este imposibil din cauza condițiilor meteo. 

E imposibil să finalizăm până la aprinderea lumânării de Advent. Ziua e prea cald ca să putem să facem gheața. Cred că cel puțin o săptămână o să dureze. Vineri o să ne aducă chiller-ul, utilajul frigorific”, ne-a spus  directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd.

Patinoarul artificial, care va fi inaugurat cel mai devreme săptămâna viitoare, va avea 800 de metri pătrați, respectiv 40 lungime și 20 lățime. Biletul standard va costa și în acest an 9 lei. Cei care au sub 18 ani, peste 60 de ani, sau au o dizabilitate vor plăti un preț redus – 6 lei. Închirierea patinoarului va costa 270 de lei pentru o oră, iar grupurile de minim 15 persoane vor plăti câte 5 lei.  

Totodată, cei nerăbdători să patineze pot opta pentru patinoarul acoperit aflat în vecinătatea sălii polivalente Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe. Acesta este deschis publicului vineri între orele 19:00 și 21:00 , dar și sâmbătă și duminică, între orele 11:00-13:00, respectiv 19:00-21:00. 

Sepsi Rekreativ recomandă patinatorilor să nu folosească telefoanele mobile în timpul patinajului pentru că pot distrage atenția și genera o accidentare. În cazul în care cad pe gheață, aceștia sunt sfătuiți să se ridice și să își ferească părțile corpului care ar putea fi rănite de coliziunea cu alți patinatori. Totodată se recomandă purtarea de mănuși, cască de protecție (mai ales pentru copii), iar în caz de accidentare, patinatorii trebuie să anunțe imediat personalul.

Detalii despre bilete şi abonamente se găsesc pe site-ul www.rekreativ.club.

Duminică se aprinde prima lumânare de Advent 

Cu patinoar sau fără, tradiția luminilor de Advent continuă şi anul acesta la Sfântu Gheorghe. Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe vor decora orașul cu două coroane de Advent, pe care le vor amplasa în centrul municipiului și în zona Gării. Ca și în anii trecuți, decorațiunile vor fi realizate de artiști locali. 

Prima lumânare va fi aprinsă într-un spectacol festiv duminică, 1 decembrie, de la ora 19:30, în centrul municipiului, iar celelalte vor fi aprinse succesiv în următoarele duminici rămase până la Crăciun.

Potrivit reprezentanților Primăriei, la sărbătoare va participa Corul de copii DoReMi condus de Sebestyén Lázár Enikő, Corul pentru copii Andantino condus de Mihály Imola, Corul de Cameră Laudate condus de Lőfi Gellért, cărora li se vor alătura și elevele Elek Ágota, Oláh Badi Cintia și Sebestény Lázár Regina de la Liceul de Arte „Plugor Sándor”.

Organizatorii transmit că îi așteaptă cu ceai fierbinte și turtă dulce pe toți cei dornici să participe la sărbătoare. Pentru ca locuitorii să ducă în casele lor flacăra binecuvântată, vor fi împărțite și lumânări. 

Tot duminică se celebrează și Ziua Națională. În reședința județului, seara va avea loc o retragere cu torțe, iar în timpul zilei un spectacol aviatic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.