ACTUALITATE 23 februarie 2018

Patinoarul din Târgu Secuiesc, inaugurat în prezența vice-premierului și ministrului Tineretului

de Iulia Drăghici - Taraș | 626 vizualizări

Paul Stănescu și Ioana Bran și-au anunțat prezența la evenimentul festiv

Patinoarul artificial din Târgu Secuiesc va fi inaugurat oficial, în prezența oficialităților de la București, vinerea viitoare, pe 2 martie, de la ora 13:00. Evenimentul cuprinde și jocuri demonstrative de hochei, reprezentanții de patinaj artistic și concerte.

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc inaugurează, la două luni de la deschidere, patinoarul artificial din municipiu, cel mai mare din județ.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, la ceremonia oficială și-au anunțat prezența viceprim-ministrul și totodată ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, președintele UDMR, Kelemen Hunor, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, senatorul Tánczos Barna, lider al Academiei de Hochei pe Gheață a Ținutului Secuiesc, delegația Federației Maghiare de Hochei pe Gheață, precum și liderii Federației Române de Hochei pe Gheață și cei ai Federației Române de Patinaj.

La eveniment vor fi prezenți și campioana națională la patinaj, Kenéz Zselyke și campioana națională la juniori, câștigătoarea Cupei UE a anului trecut, Andreea Ureche.   

În program, de la ora 14:00 este prevăzută o partidă demonstrativă de hochei U12 și U14, iar de la ora 15:30 se va desfășura o demonstrație de patinaj artistic cu patinatorii din Târgu Secuiesc. De la ora 17:00 începe partida de hochei între echipa locală, HC Bikák și  Királypingvinek SE.

De la ora 20:00 va avea loc un concert pe gheață al trupei ungare YesYes, iar de la ora 22:00 DJ Rollaj va da startul unei discoteci pe gheața patinoarului acoperit.

Patinoarul acoperit din Târgu Secuiesc, dotat la standarde naționale și internaționale, a fost deschis publicului în preajma sărbătorilor de iarnă, la final de 2017, pentru patinaj de agrement. La sfârșitul lui ianuarie 2018 s-a dat startul și Școlii de Patinaj din Târgu Secuiesc, la care iau parte toți copiii de școală primară din municipiu. Investiția, inițiată în 2004 și finalizată în 2017, din fondurile Companiei Naționale de Investiții, a costat 24 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.