ACTUALITATE 8 ianuarie 2021

Patinoarul acoperit din Sfântu Gheorghe se închide pe fondul înmulţirii cazurilor de COVID-19

de Agerpres | 1258 vizualizări

Patinoarul artificial de lângă arena sportivă Sepsi din Sfântu Gheorghe, aflat în subordinea autorităţilor locale, a fost închis, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în ultimele zile.

„Din păcate, numărul infectărilor în ultimele zile este din nou în creştere, astfel, în interesul comunităţii, suntem obligaţi să suspendăm programul de patinaj public pe termen nelimitat. Sperăm să ne revedem în curând pe patinoar, în siguranţă“, au scris administratorii bazei sportive pe pagina de Facebook.

Patinoarul a fost deschis la mijlocul lunii decembrie, la scurt timp după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a dispus relaxarea restricţiilor în municipiul Sfântu Gheorghe, ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, dar pentru limitarea răspândirii noului coronavirus a funcţionat la capacitate redusă, pe gheaţă având acces maxim 260 de persoane simultan.

Potrivit ultimelor informaţii legate de situaţia epidemiologică, postate pe site-ul Prefecturii Covasna, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 0,96/1.000 de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când a fost de 0,88/1.000 de locuitori.

În nouă localităţi incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3/1.000 de locuitori, faţă de cinci câte erau miercuri, acestea fiind Albiş, Aninoasa, Ariuşd, Brateş, Calnic, Chilieni, Ghidfalău, Hilib şi Zălan.

În 10 localităţi incidenţa este între 1,5 şi 3/1.000 locuitori, în 26 de localităţi - sub 1,5/1.000 de locuitori, iar 80 de localităţi nu au niciun caz pozitiv.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 5.152 de persoane, dintre care 40 în ultimele 24 de ore, iar 165 au decedat.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru judeţul Covasna este de 33.557, dintre care 299 în ultimele 24 de ore.

Sursa foto: Facebook/ Sepsi ReKreatív

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.