ACTUALITATE 2 noiembrie 2021

Partea bună a pandemiei: Spitalul Județean a extins rețeaua de oxigen

de Iulia Drăghici - Taraș | 1012 vizualizări

O parte bună în pandemia cauzată de SARS-COV-2 este că, acolo unde s-a putut și s-a vrut, sistemul medical a primit unele îmbunătățiri. Este și cazul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, care în această perioadă, de voie, de nevoie, a extins rețeaua de prize de oxigen pe secții. Pasul următor, pe termen ceva mai lung, este instalarea unui sistem de monitorizare a pacientului, spune managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Pe un orizont de timp de patru, cinci ani, vrem să instalăm sisteme de monitorizare a pacientului în secțiile care au nevoie și să ne organizăm și în această privință. (...) COVID-ul și pandemia ne-au adus și o parte bună în această privință, sunt și anumite chestiuni bune în ceea ce privește spitalul și anume, printre altele, faptul că mai toate secțiile au fost dotate cu noi prize de oxigen, a fost extinsă rețeaua de oxigen, ceea ce presupune că, pe lângă priza de oxigen, cu un sistem de monitorizare, putem să tratăm la un alt nivel pacienții noștri”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert. 

Acesta a precizat și că după ce va trece pandemia, se va face o analiză la nivelul aparaturii spitalului, în special în zona de ATI, pentru că „uzura este extrem de mare după această perioadă de COVID și de activitate susținută și forțată a aparaturii, pe care o să trebuiască să o înlocuim”. 

În ceea ce privește rețeaua de oxigen, în vară, Consiliul Județean Covasna și Spitalul au făcut demersuri oficiale pentru a depune un proiect prin care să solicite fonduri europene pentru instalarea unui sistem de alarmă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în vederea detectării nivelului de oxigen în spaţii închise, care va îmbunătăţi siguranţa pacienţilor şi a personalului sanitar.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost desemnat la începutul pandemiei unitate medicală pentru tratarea pacienţilor COVID-19, dar, cu excepţia a două luni, a tratat şi pacienţi cu alte patologii și continuă să o facă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.