ACTUALITATE 27 iulie 2016

Parcul unde copilul de 7 ani și-a pierdut un deget nu este loc de joacă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1342 vizualizări

Parcul de antrenament din Sfântu Gheorghe unde un copil în vârstă de 7 ani și-a pierdut un deget este amenajat „pentru adulți și nu poate fi folosit ca loc de joacă”, răspunde Primăria Sfântu Gheorghe, după ce Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a demarat o anchetă și a sesizat Poliția.

„Accidentul copilului în vârsta de șapte ani s-a produs din cauza unui șurub care s-a desprins dintr-un element al parcului de antrenament, șurub care a căzut sau a fost îndepărtat în mod deliberat. Parcul de antrenament conține aparate de fitness ale căror elemente sunt statice, însă din cauza faptului că șurubul s-a desprins, degetul copilului a rămas prins în element”, transmite comunicatul de presă, care mai punctează că „Primăria va amplasa instrucțiuni de utilizare a parcului de antrenament și pe această cale dorește să atragă atenția locuitorilor că parcul în cauză este destinat adulților și nu poate fi folosit ca loc de joacă”.

CJPC Covasna informează că victima, un copil de șapte ani, și-a prins mâna strângă într-un aparat rotativ din fier, în timp ce se juca. Acesta a fost transportat la spital, unde, în urma unei intervenții chirurgicale de urgență, i-a fost amputată falanga unui deget de la mâna stângă.

„Angajații Primăriei verifică în mod regulat starea terenurilor de joacă și a parcurilor de antrenament și remediază în mod constant defectele detectate sau indicate. Ne exprimăm regretul că o inițiativă pozitivă, care promovează un stil de viață sănătos în orașul nostru, s-a terminat cu rănirea unui copil. Pe viitor, vom examina posibilitățile de a delimita aceste parcuri de antrenament destinate exclusiv adulților și de a exclude accesul copiilor”, mai răspunde Primăria Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă cercetările sunt încă în desfășurare, ancheta demarată de Protecția Consumatorilor a relevat că parcul nu era împrejmuit și nu era prevăzut cu indicații de folosință a aparatelor, respectiv indicatoare cu avertismente, iar după accident, Primăria Sfântu Gheorghe a blocat rotirea aparatului cu pricina cu ajutorul unui șurub. În acest caz, amenda maximă poate ajunge la 50.000 de lei.

Primăria îndrumă persoanele care sesizează elemente sau obiecte rupte, degradate sau deteriorate în mod intenționat, într-un parc de joacă sau parc de mișcare, să anunțe Departamentul Relații cu Clienții din cadrul Primăriei, sunând la numărul de telefon 0267315611. Programul Departamentului Relații cu Clienții este Luni: 08:00 - 13:00, 14:00 - 17:00, Marți-Miercuri: 08:00 - 13:00, 14:00 - 15:30, Joi: 08:00 - 13:00, 14:00 - 17:00, Vineri:  08:00 - 13:30.

Potrivit aceluiași comunicat, parcul de antrenament destinat pentru adulți, situat între strada Nicolae Iorga și strada Crângului, a fost amenajat în anul 2014, fiind rezultatul unei bune colaborări dintre sfera civilă și administrația publică locală. Terenul și îngrijirea acestuia au fost asigurate de Primărie, iar elementele de fitness au fost dobândite în urma unei campanii de caritate a Fundației Comunitare Covasna (HKA).

Protecția Consumatorilor Covasna a mai arătat faptul că autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au mai fost sancționate în urmă cu doi ani cu suma de 1.500 de lei pentru neasigurarea condițiilor minime de securitate a spațiilor de joacă pentru copii.

Teme articol: poliţie copil accident parc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Carmen, 28 iulie 2016
Locuiesc in zona. Acestea sunt niste aparate neatractive pentru adulti, deci scopul propus de primarie nu e atins. Daca tot au avut aceasta initiativa, laudabila de altfel si foarte utila, trebuia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.