ACTUALITATE 17 august 2017

Parc de antrenament pentru câini la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 858 vizualizări

Participanții la acțiunea „Pedalează pentru un scop bun!” vor susține proiectul unui parc destinat dresajului de câini

Fundația Comunitară Covasna a dat startul, miercuri, 16 august, înscrierilor la cea de-a VIII-a ediție a acțiunii „Pedalează pentru un scop bun!”. Evenimentul este programat să aibă loc pe 1 septembrie, între orele 16:00 și 21:00.

„Prin această acțiune comunitară colectăm pedalând pentru scopuri comunitare. Strângerea de fonduri practic este susținerea biciclistului, se poate plăti pentru una, două, zece... ture, pe care biciclistul le pedalează, astfel acțiunea este un lucru în echipă: unul pedalează, altul sprijină. Cu acest proiect vizăm să-i mobilizăm atât pe tineri, cât și pe adulți, asigurând posibilitatea pentru petrecerea timpului liber într-un mod sănătos și distractiv”, transmit organizatorii pe site-ul oficial al evenimentului, www. tekerj.hka.ro.

Potrivit aceleiași surse, programul acțiunii debutează la ora 16:00, când vor avea loc alte înscrieri. Între orele 17:00 și 20:00 va avea loc acțiunea propriu-zisă, iar între orele 20:00 și 21:00 este programată prezentarea rezultatelor și premierea.

Înscrierile bicicliștilor se desfășoară în perioada 16–28 august a.c., atât pe site, cât și la sediul Fundației Comunitare Covasna. La eveniment sunt așteptate să ia parte peste 400 de persoane, cât au fost și la ediția anterioară.

„Începând de astăzi se pot înscrie la acțiune atât cicliști, cât și susținători. (...) Important este ca persoana care se înscrie ca ciclist să aibă cel puțin un susținător. Acesta din urmă poate să fie și ciclistul însuși, însă am prefera să fie susținători diferiți, pentru că astfel se pot implica mai multe persoane. Ideea este să participe cât mai mulți cetățeni, să experimenteze această acțiune prin care se realizează cumva o sensibilizare a populației față de problemele comunității și implicarea ei activă în realizarea inițiativelor comunitare”, ne-a declarat, miercuri, 16 august, directorul executiv al Fundației Comunitare, Bereczki Kinga.

Parcul pentru antrenamentele cățeilor, implementat cu succes și la Târgu Secuiesc

Potrivit organizatorilor, ideea de a implementa acest parc de antrenament pentru câinii din Sfântu Gheorghe vine de la Târgu Secuiesc, unde proiectul funcționează cu succes.

„Pentru anul acesta, am ales un scop despre care credem că va fi în beneficiul comunității, și anume realizarea unui teren de antrenament pentru căței. Recent s-a realizat un proiect similar la Târgu Secuiesc și pare să fie foarte popular și foarte pozitiv apreciat de către populație. Este o soluție nu doar pentru proprietarii de câini, mai ales cei care îi țin în apartamentele de bloc – din cunoștințele noastre sunt peste 600 de câini –, ci și în beneficiul celor care nu dețin astfel de animale. În acest parc, patrupedele pot fi antrenate să se comporte corespunzător solicitărilor. Conviețuirea oameni-câini poate fi făcută, astfel, mult mai plăcută și mai civilizată. Așadar, văzând succesul proiectului realizat la Târgu Secuiesc și știind că și la Sfântu Gheorghe sunt foarte multe persoane care dețin câini, am considerat că scopul acțiunii trebuie susținut de către comunitatea din Sfântu Gheorghe”, ne-a declarat directorul executiv al Fundației Comunitare.

„Pedalează pentru un scop bun!” ajunge anul acesta la a VIII-a ediție. Cinci dintre acțiuni au avut la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, iar celelalte trei la Târgu Secuiesc.

„Aceste acțiuni au adus multe beneficii oamenilor din Sfântu Gheorghe, atât prin susținerea tinerilor sportivi care au reușit să folosească banii strânși în scopul dezvoltării lor profesionale, cât și pentru susținerea proiectelor civile, de exemplu achiziționări de aparate medicale pentru organizații profesionale, campanii pentru promovarea mediului. Și investițiile în spațiile publice sunt apreciate. Până acum, am realizat mai multe astfel de spații, în urma acestor acțiuni: un parc de antrenament exterior, am amplasat suporturi pentru biciclete și am amenajat un teren pentru fitness. Sunt proiecte care aduc foarte multe beneficii și nu contează câți bani am investit ca urmare a acestor acțiuni de strângere de fonduri, ci mai mult că aceste realizări au fost foarte utile și au acoperit nevoi reale ale populației”, a punctat Bereczki Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.