ACTUALITATE 3 octombrie 2016

Parada Cârnaților, la a XV-a ediție

de Sever Ioan Miu | 823 vizualizări

35 de echipe au participat la festivalul verzei și la parada cârnaților din Sfântu Gheorghe, care anul ăsta s-au ținut împreună, sâmbătă, în parcarea din fața hotelului Bodoc. Cele două evenimente au fost organizate și anul acesta de către Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din Covasna (ASIMCOV).  Câștigătorii festivalului verzei au fost Bucătarii Cuki, urmați de echipa Mester Sefek și de Asociația Pokolsar din Covasna. Parada Cârnaților, aflată la a XV-a ediție, a fost câștigată de echipa Negyes Fogat, urmată de Bucătarii Cuki, respectiv de echipa Hoinarii din Delta Dunării. La Festivalul Verzei, câștigătorii au primit câte o cupă, respectiv un cadou oferit de firma Bertis. La Parada Cârnaților, pe lângă cupă, câștigătorii au primit și câte o invitație de participare la Festivalul Cârnaților de la Bekescsaba. “S-au punctat igiena, îmbrăcămintea, prezentarea mesei și a preparatelor, și, bineînțeles gustul”, a declarat Joos Ștefan, membru al juriului.

Cârnatul PNL, dulce la un capăt și picant la celălalt

Printre cei care au primit o diplomă de participare s-au numărat echipa Partidului Național Liberal, filiala Covasna. “Suntem singurul partid politic din Covasna care participă la acest eveniment.(...) Am încercat o rețetă nouă anul acesta, am început cu o partea a cârnatului dulce și finalul a fost picant”, a declarat Corina Bote, membră PNL. “Echipa a avut doi juriști, doi economiști și o actriță. Nu avem nimic în comun cu carmangeria, dar totuși am făcut cel mai bun cârnat, și ca substanță, dar și ca idee politică. Dacă vrei, poți să mănânci de la dulce spre picant, iar dacă ești supărat spre viață, poți să începi de la picant spre dulce”, ne-a declarat  Gheorghe Tabalai, membru PNL și consilier local în orașul Covasna. La decernarea diplomei, Grubisics Levente, reprezentantul juriului, le-a urat celor de la PNL ca rezultatele din alegerile parlamentare să le fie mai bune decât cârnații.

Echipa TAM, în premieră la Parada Cârnațilorcarnati tam2

Pentru prima dată la Parada Cârnaților, anul acesta a intrat în concurs echipa Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. “Știam că este o activitate de tradiție, dar nu am apucat să participăm până acum (...). Pentru noi a fost o joacă, o experiență foarte interesantă și o după-amiază plăcută petrecută alături de membrii echipei TAM”, ne-a declarat managerul instituției, Anna Maria Popa.

Sufletul de copil - ingredientul secret al echipei de la “Brâncuși”

O altă echipă care a participat pentru prima oară la paradă a fost cea a Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe. “Am pus carne tocată, usturoi, coriandru, cimbru, ienibahar, boia de ardei, piper și mult suflet de copil - acesta a fost ingredientul nostru secret”, ne-au declarat Vîlcan Alexandra și Baczo Adrian, elevi în anul II la clasa profesională de studiu pentru bucătari, cofetari și patiseri.

liceul brancusiUn eveniment sub semnul bunei dispoziții

“A fost un festival mai reușit decât în anii precedenți, echipele s-au străduit și cred c-au și reușit să ofere preparate de calitate, iar pe lângă preparatele pe care le-au prezentat au fost expuse și alte produse tradiționale, foarte interesante și deosebite”, ne-a declarat Joos Ștefan

“Dacă vin oamenii cu plăcere la un asemenea eveniment, acest lucru este cel mai important. Față de restaurante, unde este vorba de vânzări, de profit, în cadrul acestor evenimente ne axăm pe voie bună, pe prietenie, pe bună înțelegere”, a punctat și directorul executiv al ASIMCOV Vajda Lájos.

Cele două evenimente au fost organizate în cadrul Târgului de Toamnă, desfășurat între 30 septembrie și 2 octombrie în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Pe lângă tradiționalul târg al meșteșugarilor, evenimentul a cuprins și numeroase evenimente culturale, printre care s-au numărat momente de dans și cântec popular românesc și maghiar, precum și concertele unor formații ca Csik Zenekar și Parno Graszt.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.