ACTUALITATE 11 septembrie 2018

Panou informativ-interactiv despre Centenar, dăruit de Prefectura Covasna mai multor școli din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1844 vizualizări

Prefectul Sebastian Cucu a oferit un astfel de cadou Colegiului Național „Mihai Viteazul” la  festivitatea începutului de an școlar

Instituția Prefectului Județului Covasna va face cadou unui număr de 40 de unități școlare din județul Covasna câte un panou informativ – interactiv dedicat Anului Centenarului, numit „Din jertfă s-a născut Unirea”. Unul dintre acestea a ajuns luni, 10 septembrie a.c., la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, în cadrul festivității începutului de an școlar.

„Pentru că este Anul Centenar, Instituția Prefectului, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne a accesat un proiect dedicat centenarului, pe care noi l-am numit Panoul Centenar. În cadrul acestui proiect, oferim fiecărei instituții de învățământ partenere din județul nostru, sunt undeva la 40 de unități care au acceptat această provocare, un panou denumit „Din jertfă s-a născut Unirea”, pe care dorim să îl dăruim instituției dumneavoastră, Colegiului Național „Mihai Viteazul” și pe care dorim să îl puneți la loc de cinste pe holurile liceului și de asemenea să vă fie călăuzitor la orele de istorie, având crezul că dincolo de ceea ce trebuie să fie o școală, și anume un stimulator de cunoștințe și inovație, aceasta trebuie să mențină și spiritul și identitatea națională”, a spus, în cadrul ceremoniei festive de început de an școlar, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

„Mulțumim domnului prefect Sebastian Cucu și îl asigurăm de faptul că (n.red. panoul) va fi pus la loc de cinste și ne va reprezenta în acțiunile pe care le vom organiza pe parcursul acestui an și nu numai”, i-a răspuns directorul adjunct al CNMV, Maria Băilă reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Panoul informativ-interactiv dedicat Centenarului Marii Uniri, cu prezentarea României la 1918, a actelor Unirii și a fruntașilor-unioniști, care se găsește spre achiziționare pe site-ul www.eurodidactica.ro, are dimensiuni de 1600x1200 de mm și costă 553,35 de lei cu TVA.

„Harta României întregite este completată cu imaginea mausoleelor și a memorialelor gloriei militare din Primul Război Mondial, aducându-se, astfel, un omagiu celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Cele mai importante obiective sunt prevăzute cu coduri QR, care - odată scanate - facilitează accesul utilizatorului la informații detaliate despre unul sau alt eveniment”, arată descrierea produsului de pe site-ul menționat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.