ACTUALITATE 4 aprilie 2017

Până pe 30 iunie, 159 de instituții trebuie să obțină autorizații de securitate împotriva incendiului

de Sever Ioan Miu | 1550 vizualizări

Până la 30 iunie 2017, reprezentanții a 159 de instituții din județ vor trebui să obțină autorizații de securitate împotriva incendiilor. Printre cele 159 de instituții se află și 65 de școli, după cum au atras atenția marți, într-o conferință de presă, conducerea ISU Covasna și prefectul Sebastian Cucu.

În afară de cele 65 de clădiri destinate învățământului, printre clădirile fără autorizație de securitate împotriva incendiului mai sunt 19 unități de primire turistică, 17 unități de producție, 16 clădiri destinate alimentației publice, 11 lăcașuri de cult,  5 clădiri pentru comerț, 5 pentru îngrijirea sănătății și alte 5 clădiri pentru îngrijirea sănătății copiilor instituționalizați și bătrânilor. Se mai află fără autorizație 4 clădiri pentru cultură, 4 clădiri de birouri, 3 clădiri cu săli aglomerate, 3 clădiri cu destinație de depozitare, o clădire cu funcțiuni mixte – inclusiv birouri și alte destinații - și o stație publică de distribuire a carburanților. În ceea ce privește unitățile de învățământ, reprezentanții ISU au purtat mai multe discuții cu aceștia, inclusiv despre modul prin care pot obține finanțare pentru realizarea documentației în vederea autorizării. Pe pagina  ISU, cei interesați pot găsi o listă cu firme atestate şi experţi atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum și legislația cu privire la avizări.

Totodată, directorii unităților implicate pot veni la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru a beneficia de consiliere de specialitate în realizarea documentațiilor. „Noi nu percepem nicio taxă, nici pentru avize, nici pentru autorizații, nici pentru consultații”, a precizat conducătorul ISU Covasna, inspectorul șef György Alfons.

Potrivit reprezentanților ISU, Legea 307/2006 prevede că termenul de 30 iunie pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu e pentru clădirile care au fost puse deja în funcțiune sau pentru cele care, de la intrarea în vigoare a legii, au suferit modificări – compartimentări și modificări de spații, instalații de stingere, sau alte instalații care intră în domeniul de activitate al ISU – dar pentru care reprezentanții instituțiilor nu au venit cu documentația pentru autorizare.

„Vrem să facem un apel și pe această cale, să se pună oamenii în ordine cu toate acestea, să nu ajungem la situația ca la 30 iunie să fie pasibili de sancțiuni și să conștientizeze importanța autorizațiilor”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.