ACTUALITATE 27 aprilie 2016

Pădurar bătut la Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 241 vizualizări

Ocolul Silvic Comandău a făcut public faptul că un pădurar care se afla în timpul serviciului a fost agresat fizic. Potrivit reprezentanţilor Ocolului Silvic, evenimentul nu este unul singular, iar angajaţii structurilor silvice de stat sunt expuşi în permanenţă pericolelor.

„La data de 23 aprilie, în jurul orei 17,30 pădurarul Jinga Ștefan, angajat la Ocolul Silvic Comandău din cadrul Direcției Silvice Covasna, în timp ce își desfășura serviciul de patrulare în raza fondului forestier din vecinătatea localității Comandău, a fost agresat fără motiv de către un individ din localitatea Comandău aflat în deplasare cu un autoturism pe drumul forestier, drum pe care în condițiile legii, circulația publică este interzisă”, notează Tóth Árpád, reprezentantul Ocolului Silvic Comandău, într-un comunicat de presă.

„Sâmbătă a avut loc o tamponare între două autovehicule pe raza localităţii Comandău. În urma acestui eveniment şoferii autoturismelor au avut unele discuţii în contradictoriu şi a avut loc o altercaţie. Din informaţiile mele, şoferul atacat, care este şi pădurar, a suferit leziuni uşoare. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a întâmplat evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Nicoleta Marin.

Tóth Árpád a subliniat faptul că deşi „toți angajații din structurile silvice de stat, corespunzător sarcinilor de serviciu își manifestă cu interes dragostea de pădure și asigură integritatea fondului forestier alături de alte instituții abilitate ale statului, personalul este expus în permanență la diverse pericole. Acest aspect trebuie conștientizat de întreaga societate”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.