ACTUALITATE 15 mai 2020

Cei opt pacienţi COVID din județ nu au murit din cauza virusului, spune managerul Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 3381 vizualizări

Statistica de miercuri arată că 46 de persoane confirmate sunt încă internate la Sfântu Gheorghe

Chiar dacă în rândul pacienților covăsneni depistați cu noul coronavirus au fost declarare opt decese, cauza principală a acestora nu este COVID-19, ci bolile asociate care s-au agravat, a spus joi, în ședința de Consiliu Județean, managerul Spitalului Județean de Urgență. 

Decese ale pacienților cu domiciliul în județul Covasna au fost opt. Toate (n.red. persoanele) au avut patologii asociate de diferite tipuri: insuficiență renală, probleme cardiace, probleme neurologice grave. Opinia mea este că în toate situațiile cauza de deces a fost rezultatul stării agravate a bolilor asociate și nu covid-ul. Clar, nici această infecție nu a ajutat îmbunătățirea stării de sănătate a acestor pacienți, dar cauza principală rezidă în alte boli, în alte patologii”, a spus András-Nagy Róbert.

Statistica la zi arată că joi, 14 mai, la Secția de Terapie Intensivă, în stare gravă era un singur pacient depistat cu SARS-COV-2. 

Pacienți confirmați COVID erau internați la această dată 46, dintre care 37 pe secția de infecțioase COVID, iar opt pe chirurgie și ortopedie, transferați de la Brașov. Dintre pacienții de pe secția COVID, cinci erau cu vârste între 0 – 9 ani și doi cu vârste între 10 -18 ani. 

În rândul pacienților internați suspecți se numără șase persoane. 

La ATI avem un pacient în stare gravă, critic, intubat. Dar ca o veste bună, în săptămâna aceasta au fost externați de pe secția ATI doi pacienți, externați în sensul că au fost trimiși pe secții, nu acasă, dar au scăpat de necesitatea intubării și de a primi îngrijiri în continuare la secția de Terapie Intensivă.  Din cei 45 internați pe secții, șase sunt asimptomatici, restul în stare ușoară, moderată. Pe chirurgie avem doi în stare mai gravă, dar încă nu necesită terapie intensivă. Trebuie să vă spun că data trecută aveam doi pacienți internați pe dializă. Săptămâna asta le-au venit două teste negative, deci au fost lăsați acasă, la domiciliu și în continuare, dializa se va face prin centrul din oraș”, a spus joi, într-o conferință de presă, directorul medical, dr. Roșu Mátyás. 

Totodată, 10 pacienți au fost externați în ultimele zile. 

La nivel județean au fost depistate 226 de persoane bolnave de coronavirus de la începutul pandemiei, un caz nou față de bilanțul precedent, de miercuri. 

La nivelul României sunt raportate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, dintre care 245 nou depistate. 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1046 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (dintre care opt din județul Covasna) au decedat. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 225 de pacienți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.