ACTUALITATE 2 aprilie 2020

Pachete cu echipamente pentru medicii de familie și de la CJ

de Iulia Drăghici - Taraș | 924 vizualizări

Reprezentanții Consiliul Județean Covasna au anunțat miercuri că vor să achiziționeze pachete cu echipamente de protecție și dezinfectanți pentru 103 medici de familie din județ. 

Pregătim un contract de asociere cu Direcția de Sănătate Publică cu scopul de a cumpăra pentru 103 medici de familie din tot județul câte un pachet cu măști, mănuși de unică folosință și alte materiale dezinfectante, care se folosesc în cabinete medicale din județ”, a spus miercuri, într-o videoconferință de presă, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Acesta a precizat și că decizia va fi discutată și votată în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean. 

Totodată, președintele CJ Covasna a ținut să își exprime recunoștința pentru toți angajații sistemului sanitar, care luptă zilele acestea împotriva temutului virus. 

Aș vrea să aduc mulțumiri celor care lucrează în sistemul sanitar, atât în spitale, cât și în cabinete medicale, din mediul rural și chiar și pentru angajații Direcției de Sănătate Publică, pentru că, de fapt, ei sunt sistemul imunitar al comunității, mai ales în zilele de acum”, a mai transmis președintele CJ Covasna. 

Și Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat săptămâna trecută că îi va ajuta pe cei 30 de medici de familie din oraș. Autorităţile au comandat măști sanitare şi dezinfectanți de suprafață și mâini pentru fiecare dintre ei, dar au punctat și că, „din păcate, achiziţionarea acestor produse în perioada actuală este foarte grea, deoarece stocurile furnizorilor sunt mai mereu goale din cauza cererii uriaşe de pe piaţă”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.