ACTUALITATE 28 august 2017

Organizatorii Festivalului Ciobănașul, revoltați din cauza Trofeului Teliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 2363 vizualizări

Autoritățile impun pe 2 și 3 septembrie o serie de restricții de circulație pe cel mai important drum de acces către orașul Întorsura Buzăului

Întâlnirea automobiliștilor în localitatea brașoveană vecină Întorsurii Buzăului, Trofeul Teliu, determină închiderea completă, în anumite intervale orare, a Drumului Național 10, chiar de zilele orașului covăsnean.

Coincidență sau nu, de câțiva ani încoace, în aceeași zi cu cea mai importantă sărbătoare a Întorsurii Buzăului, Festivalul Ciobănașul, are loc și o etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă „Dunlop”,  respectiv Trofeul Teliu. Evenimentul automobilistic impune o serie de restricții de circulație pe Drumul Național 10, ruta care face legătura dintre județele Covasna și Brașov.

Astfel, cei care vor dori să participe la festival trebuie să știe că nu vor putea să facă acest lucru în voia lor.

„Sunt extrem de mâhnit că și anul acesta întâmpinăm aceeași greutate. Și anul trecut au fost formații care nu au putut să ajungă la festival din cauza acestui eveniment care închide drumul. Vorbesc din punctul meu de vedere, al organizatorului Festivalului Ciobănașul și vă spun că sunt extrem de supărat. Avem și anul acesta o mulțime de artiști care trebuie să vină pe acest drum național ca să ajungă la noi și suntem condiționați de acest concurs. De nenumărate ori am făcut sesizări să se schimbe data, să nu mai fie în aceeași zi cu Ciobănașul. După 45 de ediții, după 45 de ani, noi nu putem să schimbăm data festivalului. Chiar nu se poate acest lucru. Toată lumea știe foarte clar că în prima duminică din septembrie are loc acest festival. (...) Toți știu de festivalul nostru, dar nimeni nu face nimic să oprească acest eveniment automobilistic concomitent, ce pentru noi este un mare impediment. Primăria Teliu putea să ia o măsură. Nu e prima dată când pățim acest lucru, deci nu e întâmplător”, a declarat pentru Observatorul de Covasna organizatorul Festivalului Ciobănașul, directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Restricțiile de circulație

Potrivit însemnelor deja afișate pe DN10, acest sector, respectiv Teliu (km 125 + 800) – Brădet (km 121 + 800), este închis circulației publice astfel:

  • Sâmbătă, 2 septembrie a.c.,  în intervalul 08:30–13:30 și 15:00–20:00;
  • Duminică, 3 septembrie a.c., în intervalul 08:00-12:00 și 14:00–20:00.

Alte variante ocolitoare de acces, ce pot fi utilizate de cei care vor să ajungă în zona Buzaielor în weekendul viitor, sunt cea din Zagon – Barcani sau cea prin Valea Mare, dar ambele rute sunt anevoioase din cauza calității drumurilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Chereches, 28 august 2017
In articol este mentionat ca evenimentul este "o etapă a Campionatului Național de Raliu „Dunlop”". Gresit mai incercati sa va documentati si veti vedea care este diferenta intre raliu si VTM citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.