ACTUALITATE 29 aprilie 2022

Ordine și siguranță la Zilele Sfântu Gheorghe: 5 sfaturi de la jandarmi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1062 vizualizări

Peste 150 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna vor fi la datorie în perioada 28 aprilie-1 mai, pe străzile din Sfântu Gheorghe, unde se desfășoară a 29-a ediție a Zilelor orașului. 

Pentru prevenirea incidentelor, jandarmii îi sfătuiesc pe participanți: 

  1. să respecte recomandările forțelor de ordine;
  2. să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale, precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, telefoane mobile);
  3. să acorde o atenție sporită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în mulțime;
  4. să nu poarte arme, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant;
  5. să evite consumul excesiv de alcool. 

Scopul prezenței oamenilor legii pe străzi este de a asigura un climat de ordine şi siguranță publică, de a preveni şi combate fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice şi la încălcarea normelor de conviețuire socială, precum şi de a depista, identifica şi dispune măsuri legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Având în vedere faptul că la aceste manifestări se estimează participarea unui număr mare de persoane, atât organizatorii, cât şi participanţii, au obligaţia să respecte toate reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta siguranţa cetăţenilor şi programul manifestărilor.

În vederea evitării unor evenimente neplăcute jandarmii îi sfătuiesc pe cetățeni să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine, să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de IJJ Covasna. 

Și la finele săptămânii trecute peste 120 de jandarmi au fost prezenți în zona lăcașurilor de cult, cu ocazia sărbătorilor pascale ortodoxe. 

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.