ACTUALITATE 21 aprilie 2016

Orbán Barra Gábor vrea să doboare recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată

de Agerpres | 291 vizualizări

Multiplul campion naţional la trial-bike Orbán Barra Gábor, din Sfântu Gheorghe, vrea să doboare recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată, tentativa de stabilire a noului record fiind programată sâmbătă, în cadrul Zilelor oraşului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al evenimentului, Erdely András, sportivul covăsnean şi-a propus să sară de 555 de ori pe roata din spate a bicicletei, pentru a marca simbolic cei 555 de ani de la prima atestare documentară ca oraş a localităţii, însă pentru a doborî recordul mondial ar fi de ajuns 496 de sărituri.

Recordul actual este deţinut de un italian, cu 495 de sărituri realizate anul trecut, care l-a surclasat pe Orbán Barra Gábor, intrat în 2014 în Guinness World Records cu 309 sărituri pe o roată.

„Şi pe picioare sau cu coarda e greu să sari de 500 de ori fără oprire, dar să mai ai şi o bicicletă sub tine. Nu e deloc un lucru uşor, puteţi încerca. Ce-i drept, italianul a ridicat ştacheta cam sus, dar îi ţinem pumnii sportivului nostru şi îl vom încuraja”, a declarat Erdely András.

În urmă cu doi ani, Orban Barra Gabor a reuşit să stabilească două noi recorduri mondiale - la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) şi la săritura pe o roată (309 sărituri). La eveniment a fost prezent atunci şi Carol Eduard Novak, singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc, care i-a înmânat o plachetă din partea Federaţiei Române de Ciclism. Ulterior, Guinness World Records i-a validat în mod oficial recordul.

Recent, tânărul covăsnean a participat la concursul 2Românii au talent”, iar juriul, impresionat de prestaţia sa, l-a trimis direct în semifinală.

 

 

Teme articol: record bicicleta sarituri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.