ACTUALITATE 24 aprilie 2016

Orbán-Barra Gábor, deţinătorul unui nou record mondial

de Iulia Drăghici - Taraș | 954 vizualizări

Sportivul de trial bike Orbán-Barra Gábor din Sfântu Gheorghe și-a recucerit sâmbătă, pe scena de la a 25-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, titlul de recordman mondial la săritura cu bicicleta pe o roată. Acesta a reușit să își depăşească ţelul impus, de 555 de sărituri, sărind de 561 de ori, în condiţiile în care recordul mondial anterior fusese de 495 de sărituri.

„Este al treilea record mondial pe care îl obţin şi sper să fie omologat de Guinness. A fost destul de bine. Când am ajuns la vreo 450 de sărituri am simţit că nu mai pot, dar, din fericire, cineva din public a început să strige şi am primit o doză de adrenalină. Fără public nu ştiu dacă reuşeam”, a spus Orbán-Barra Gábor.

Potrivit sportivului, forţa şi ambiţia sunt ingredientele care îl ajută să obţină astfel de rezultate. „După 300 de sărituri te dor toate: braţe, picioare, spate, dar trebuie să rezişti. Zilnic mă antrenez câte patru ore, din care 30 de minute alerg, cinci minute fac coardă şi antrenament pentru braţe. Totuşi, cel mai mult contează antrenamentul cu bicicleta”, a spus covăsneanul.

„Ca părinte simţeam că mor, dar sunt foarte fericit. Are o mare pasiune pentru bicicletă şi aţi văzut şi voi azi ce a reuşit să facă. Face nişte eforturi pe care foarte puţini oameni le mai fac în ziua de astăzi. Sportul este iubit, dar de la distanţă”, a declarat tatăl lui Orbán-Barra Gábor.

În urmă cu doi ani, Orbán Gabi a doborât două recorduri mondiale tot în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, printre care şi cel al săriturii cu bicicleta într-o roată. Atunci, Orbán Gabi a sărit de 309 ori. Anul trecut, acest record mondial fusese bătut de un italian. „Mi-am dorit mult ca recordul să îmi reaparţină”, a spus sportivul covăsnean sâmbătă.

Orbán-Barra Gábor a mai precizat că deocamdată nu are în plan şi doborârea altor recorduri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.