ACTUALITATE 10 octombrie 2016

Orbán-Barra Gábor, campion național de bike trial

de Sever Ioan Miu | 495 vizualizări

Orbán-Barra Gábor a câștigat duminică Campionatul Național de Trial la categoria 20’’ Elite, desfășurat la Brașov. Totodată, duminică seara, la Sfântu Gheorghe, ciclistul a făcut, în sfârșit, show pe un traseu mobil propriu.

„Am venit de sâmbătă, să concurez la categoria 26’’, dar din cauza vremii - aproape ningea - s-a Bara Gaboramânat pe duminică, zi în care era și categoria 20’’“, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Orban Gabor. „În bike trial sunt niște secțiuni artificiale sau naturale pe care trebuie să le termini cu cât mai puține puncte de penalizare. La campionatul național erau patru trasee de două ori. Traseul e marcat cu o panglică și sunt niște porți, 5-6 pe secțiune, prin care trebuie să treci, cu orice tehnică, însă cu cât mai puține puncte pierdute. Un picior e un punct, când pui ambele picioare, pierzi cinci puncte, punctajul maxim pe un traseu. Ca  la motociclete pe Eurosport“, ne-a explicat Gabi. „Acesta este al patrulea titlu național al meu, bineînțeles că sunt bucuros, dar pe de altă parte sunt puțin trist că nu am putut să concurez la  categoria 26’’ și pentru că sportul nu evoluează cum trebuie aici la noi!“.

Spectacol pe traseul mobil propriu, la Sfântu Gheorghe 

Unul dintre motivele pentru care Orban nu a participat la categoria 26’’ a fost ca să facă primul „show“ cu traseul mobil propriu, la Sfântu Gheorghe. Traseul include mai multe cutii de dimensiuni diferite, o bară și o rampă. Spectacolul, care a inclus saltul peste mai mulți voluntari așezați pe sol, a avut loc în fața a  peste 100 de oameni, adunați în Piața Libertății.Orban-Barra Gabor

L-am întrebat pe un fan și prieten al lui Gabi dacă spectacolul a fost mai impresionant acum, cu traseul mobil. „El în general când se antrenează face cam aceleași trucuri. Fie că le face pe piatră, pe pod sau oriunde altundeva, e cam același lucru. Cel mai impresionant acum a fost faptul că umblă pe o bară care e cât o palmă, nu știu dacă are 10 cm. Eu mă gândesc, când îl văd pe bara aia, că nici la gimnastică n-aș fi fost bun, mi-aș fi rupt ceva de la prima încercare“, mi-a răspuns fanul.

„Mi se pare mult mai ok, eu aduc toate elementele, cunosc traseul, nu mă surprinde dacă se mișcă un palet sau se rupe sub mine, totul e al meu și pot să fac cum vreau“, mi-a explicat Gabi avantajele traseului mobil. „Lumea poate să mă cheme la orice fel de eveniment. Chiar și la înmormântări, dacă plătește”, a încheiat, râzând, Orbán-Barra Gábor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.