ACTUALITATE 20 martie 2016

Ora Pământului: Tineri români și maghiari au cântat împreună

de Sever Ioan Miu | 285 vizualizări

În seara zilei de 19 martie, zeci de persoane, îndeosebi tineri, s-au adunat în Parcul Central și au cântat împreună în maghiară, engleză și română la lumina telefoanelor, cu ocazia Orei Pământului. Ora Pământului începea de la 20:30, dar luminile s-au stins cu câteva minute mai devreme în Parcul Central, prin amabilitatea municipalității.

Întâlnirea a fost organizată de asociația Tineret Ecou, care a pus la dispoziția celor prezenți  broșuri cu versuri. Cu ochii în broșură, sau știind cuvintele pe dinafară, tinerii au cântat cu o însuflețire care contrasta cu temperatura relativ scăzută din parc. Cum întâlnirea de la 20:30 a marcat și aderarea Asociaței de Tineret Ecou la rețeaua de coruri Cantus Mundi, aflată sub egida Corului Naţional de Cameră Madrigal, tinerii adunați în parc au intonat și imnul Cantus Mundi.

La întâlnire au participat, în momentul de vârf, în jur de 80 de tineri de la liceele Plugor Sandor, Mihai Viteazul și Liceul Reformat. Organizatorii au dorit să transmită prin acest eveniment deopotrivă un mesaj de responsabilitate față de consumul de energie și unul despre importanța apropierii dintre oameni, cu ajutorul muzicii. De altfel, după ce lumina s-a aprins, în jurul orei 21:30, o parte din tineri au rămas în parc să cânte împreună.

Earth Hour 2016 (3)

Polițiștii și jandarmii au stins și ei lumina

Inspectoratul de Poliție Județean  (IJP) Covasna și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna s-au alăturat, la rândul lor, evenimentului „Ora Pământului”. Astfel,  între  20:30 și 21:30, la I.P.J. Covasna precum și la subunitățile din tot județul, au fost stinse luminile din spațiile în care nu se desfășoară munca operativă.  De asemenea, în același interval orar, la sediul IJJ și toate subunitățile din județ au stins și au oprit  aparatura electronică din sediile lor, exceptând doar sistemul comunicațional și dispeceratul, pentru a nu afecta capacitatea operațională și misiunile ce revin jandarmeriei.

Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizată prima dată pe 31 martie 2007 în Sydney, Australia, de organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF). Anual peste 7000 de orașe din mai mult de 162 de țări sting lumina de Earth Hour.

Earth Hour 2016 (5)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.