ACTUALITATE 18 septembrie 2019

ORA de Mișcare, Oxigenare, Vitalitate și Energie, la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 564 vizualizări

Activitatea se înscrie în campania GAS inițiată de Liceul „Mircea Eliade” 

Orașul Întorsura Buzăului găzduiește, în 27 septembrie a.c., prima ORĂ de Mișcare, Oxigenare, Vitalitate și Energie din cadrul campaniei GAS – Gașca Amuzantă și Sănătoasă. Inițiativa, la care sunt invitați să ia parte toți elevii din zonă, aparține Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și se va derula în zona Camping din oraș.  

Gașca Amuzantă  și Sănătoasă din Întorsura Buzăului lansează o nouă provocare copiilor și tinerilor din oraș și localitățile învecinate: aceea de a îmbrăca echipamentul de sport pentru ORA de „MOVE” (din engl. mișcare) – acronim pentru Mișcare, Oxigenare, Vitalitate și Energie. 

Obiectivul principal al Orei de MOVE este mișcarea în aer liber, cunoașterea sau recunoașterea pentru unii a împrejurimilor întorsurene, precum și socializare și legarea de noi prietenii care au ca punct comun un hobby. Ideea activității nu este de competiție, ci colaborare și relaxare”, ne-a spus unul dintre coordonatorii activității, profesoara Corina Nițu György. 

Evenimentul va avea loc în data de 27 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, în zona Campingului din Întorsura Buzăului.

Tinerii care vor participa vor putea alege să participe la UNA dintre următoarele activități:

Pedalăm, deci ne distrăm – o plimbare cu bicicletele pe malul Buzăului, pentru a admira natura și a (re)cunoaște împrejurimile.

La pas alergător prin Dumbravă – o cursă de alergare alături de cei mici și cei mari, pe malul Buzăului și pe dealurile din zona Campingului.

Cursa cu obstacole – un traseu aplicativ peste/ printre/ pe sub obstacole, în care ne vom testa rapiditatea și viteza de reacție. 

Grijă mare (pentru mine)! -  un mini curs în care ne vor fi prezentate diferite manevre de autoapărare (recomandat fetelor).

Înscrierile se fac până la data de 20 septembrie 2019, la unul dintre voluntarii noștri precizând numele și activitatea la care vor să participe. 

Și profesorii de sport/ responsabilii cu activitățile educative/ profesorii dornici de implicare sunt rugați să trimită organizatorilor, tot până la data de 20 septembrie, o listă cu numele elevilor doritori să participe și secțiunea la care vor să participe.

Campania GAS, inițiativa pentru deprinderea unor obiceiuri de viață cu beneficii pe termen lung a debutat în martie a.c., la „Mircea Eliade”, cu mici provocări lansate claselor. De fapt, secretul succesului a fost îmbinarea pasiunii liceenilor pentru tehnologie și rețele de socializare, cu provocările de echipă și nevoia adoptării unui stil de viață sănătos. Astfel, participanții au avut de îndeplinit câte o misiune zilnică sau săptămânală, printre care Ziua Fructelor, Ziua Apei, Ziua Fructelor și Apei sau Ziua Sandvișului făcut acasă. Dovada îndeplinirii provocării era fotografia de echipă postată pe grupul de Facebook al școlii. 

Ideea a prins în școală și încet s-a mutat și în unitățile de învățământ din zonă, unde elevii de la „Eliade” au avut o nouă misiune, aceea de a împărtăși regulile și secretele din jocul GAS. 

Acum, campania se întoarce, așadar, cu o activitate care implică toți elevii interesați din zonă și care are ca punct principal bucuria mișcării în aer liber. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.