ACTUALITATE 1 martie 2023

Opt polițiști din Vaslui au examinat viitorii șoferi din județul Covasna

de Daniela Luca | 1075 vizualizări

Rata celor declarați admiși a fost de aproape 60%

Opt polițiști din Vaslui au participat la finalul săptămânii trecute la examinarea absolvenților școlilor de șoferi din județul Covasna, pentru a ajuta Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna să reducă termenul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Ráduly István. Peste 230 de persoane au dat astfel proba de traseu pentru obținerea permisului auto.

Cu sprijinul polițiștilor din Vaslui, timpul de așteptare a fost redus astfel la jumătate, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

„Am avut o activitate în acest weekend. Vineri, sâmbătă, duminică am avut opt polițiști invitați de la Vaslui. Au fost examinați 231 de candidați la categoria B, dintre care au fost admiși 135, adică 58%. Cam ăsta este procentul. Între 50% și 60%. Totul a decurs perfect. Nu a fost nicio problemă. Timpul de așteptare a scăzut de la o lună, la două săptămâni. Ori de câte ori este necesar, o să îi chemăm, pentru că nu vreau să depășim patru săptămâni”, a declarat prefectul Ráduly István.

Conform acestuia, acțiunea se va repeta dacă va mai fi necesar. În perioada următoare, timpul de așteptare ar putea să crească din nou la peste două săptămâni, pentru că la candidații care dau examenul pentru prima oară se adaugă din nou și cei care nu au reușit la proba precedentă. 

Anul trecut, mai mulți polițiști de la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) din Bistrița și Mureș au venit în sprijinul colegilor covăsneni și împreună au organizat mai multe sesiuni de examinare pentru proba practică. 

Problema timpilor mari de așteptare dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost anul trecut și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, și-a găsit astfel rezolvarea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.