ACTUALITATE 5 august 2020

Opt copii şi doi educatori de la două case familiale din judeţ, diagnosticaţi cu COVID-19

de Agerpres | 2229 vizualizări

Opt copii şi doi educatori de la două case familiale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în urma testărilor periodice efectuate de această instituţie.

Şefa DGASPC Covasna, Vass Maria, a precizat, miercuri, că cei opt copii şi un educator provin de la o casă familială din Sfântu Gheorghe, iar cel de-al doilea educator de la o casă din localitatea Ilieni.

"Noi testăm din două în două săptămâni copiii şi educatorii. Luni s-au confirmat cele zece cazuri, dar de atunci nu au mai apărut altele. Niciunul dintre cei confirmaţi nu au avut simptome (...). La noi s-au luat toate măsurile de protecţie, nu ştim de unde s-au infectat. În ziua de azi nu mai ai de unde să ştii, toată lumea umblă în vacanţă, nu poţi controla, nu poţi şti de unde poţi lua virusul (...). Deci, nu au avut niciun fel de simptome, dacă nu făceam testări nu ştiam", a declarat, pentru AGERPRES, Vass Maria.

În judeţul Covasna s-au înregistrat, de la începutul pandemiei, 488 de cazuri de COVID-19, dintre care 19 sunt nou confirmate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.