ACTUALITATE 1 noiembrie 2016

Oportunitate de voluntariat în orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 990 vizualizări

Crucea Roșie Covasna organizează, în perioada 1–15 noiembrie, o campanie de recrutare a voluntarilor la nivelul oraşului Covasna. Doritorii se pot înscrie fie prin e-mail la adresa opraszende@gmail.com, fie telefonic, la numărul 0766.451.169.

„Cei interesaţi vor primi de la mine un formular de participare, care trebuie completat. După aceea o să organizăm nişte mici interviuri, în care o să stăm de vorbă. Prin această campanie ne dorim să reorganizăm grupul de voluntari din oraşul Covasna, format acum din 10 membri. În trecut au fost circa 20 de voluntari, însă mulţi au plecat la licee în alte judeţe sau au terminat deja şcoala”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor la nivel judeţean, Opra Zsófia-Szende.

Printre abilităţile pe care ar trebui să le aibă o persoană care îşi doreşte să fie membru al organizaţiei Crucea Roşie Covasna se numără cele de comunicare, de a fi activ şi deschis spre a învăţa lucruri noi. „Este o ocazie bună de a face voluntariat. Noi am observat că tinerii din oraşul Covasna nu au foarte multe alte posibilităţi de a face voluntariat. Deja sunt foarte mulţi tineri care îşi doresc să intre în organizaţia Crucii Roşii, care are deja un renume important la nivel naţional şi mondial. (...) Am luat legătura cu membrii Consiliului Elevilor din Liceul Kőrösi Csoma Sándor şi ei ne ajută să recrutăm”, ne-a mai informat Opra Zsófia-Szende.

Potrivit coordonatorului judeţean, voluntarii vor avea posibilitatea să participe gratuit la cursuri de acordare a primului ajutor de bază, să cunoască oameni noi sau chiar să înveţe să organizeze evenimente. „Avem multe evenimente la care voluntarii pot să ne ajute. Spre exemplu, am stabilit deja cu voluntarii din Covasna să organizăm şi acolo anul acesta Ziua Mondială a Combaterii SIDA. Dacă reorganizăm grupul chiar ne dorim să fim şi mai activi ca până acum. Voluntarii vor avea o mulţime de posibilităţi de a învăţa lucruri noi”, a precizat Szende.

Filiala judeţeană Covasna a Crucii Roşii are circa 150 de voluntari, mai bine de jumătate dintre aceştia fiind la Sfântu Gheorghe. În România, organizaţia, care a fost înfiinţată în urmă cu 140 de ani, are peste 10.000 de voluntari, 40% dintre aceştia fiind din rândul tinerilor.

„Crucea Roşie Română asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică”, informează site-ul oficial al organizaţiei.

Crucea Rosie-voluntari Covasna

Teme articol: crucea rosie voluntariat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.