ACTUALITATE 4 mai 2018

OPC a dat amenzi de 8.000 de lei la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 952 vizualizări

Printre neregulile constatate se numără până și comercializarea de produse fără deținerea notificării de la Ministerul Sănătății

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna a dat 4 amenzi, în valoare totală de 8.000 de lei, dar și 6 avertismente celor 8 operatori economici verificați în perioada 27 aprilie  - 1 mai a.c., cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe.

Dintre cei controlați de comisarii de la Protecția Consumatorilor, doar unul figurează fără niciun fel de abatere.

„O întreprindere individuală avea expuse la comercializare produse cosmetice fără notificarea Ministerului Sănătății, produsele nu aveau inscripționate adresa producătorului, termenul de valabilitate, numărul lotului de fabricație. Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu avertisment și amendă în valoare de 2.000 lei”, arată un comunicat de presă transmis joi de CJPC Covasna.

Aceeași sursă informează de asemenea că „un prestator de servicii alimentare comercializa sandwich-uri fără ca produsele să fie măsurate cu cântar verificat metrologic, de asemenea consumatorii nu au fost avertizați asupra ingredientelor alergene. Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu avertisment și amendă în valoare de 2.000 lei.

O unitate din Harghita producea și comercializa langoș cu cașcaval folosind preparat alimentar pe bază de ulei vegetal și proteine din lapte în loc cașcaval, consumatorii fiind induși în eroare. Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

O unitate de alimentație publică comercializa preparate din carne fără să respecte instrucțiunile de păstrare și depozitare, de asemenea informațiile de pe eticheta produselor nu aveau traducere în limba română. Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu avertisment și amendă în valoare de 2.000 lei”, arată comunicatul de presă.

Avertismente au primit operatorii economici care încălcau legea comercializând produse de panificație fără a informa consumatorii asupra ingredientelor alergene sau preparate alimentare fără a informa consumatorii asupra faptului că la prepararea mâncării folosește produse congelate, mai transmite sursa citată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.