ACTUALITATE 4 iunie 2021

(Update) Olteán Csongor a demisionat din funcția de secretar de stat al MTS

de Iulia Drăghici - Taraș | 11522 vizualizări

„Am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea”

UPDATE: Olteán Csongor a fost oprit în trafic de polițiști, pentru un control, în Sfântu Gheorghe. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astăzi, 4 iunie, în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au oprit, pentru control, în municipiul Sfântu Gheorghe, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În consecință, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se arată în informarea IPJ Covasna. 

Știrea inițială: Secretarul de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), Olteán Csongor, și-a depus vineri demisia din funcție. Acesta a anunțat pe pagina lui de Facebook că a fost prins de poliție sub influența alcoolului și că din acest motiv a ales să plece din funcția publică. Și vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a făcut public același mesaj, spunând și că a acceptat demisia, pe care a înaintat-o premierului.

Azi dimineață am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a scris Olteán Csongor.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor a fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz”, a transmis Kelemen Hunor.

Cu puțin timp înainte, tot pe Facebook, Olteán Csongor anunța inițierea unei colaborări cu Școala Națională De Studii Politice și Administrative – Facultatea de Administrație Publică pentru crearea primului Program de Masterat în Domeniul Tineretului.

Totodată, zilele trecute acesta preciza că urmează să prezinte un raport al celor 100 de zile de când ocupa funcția de secretar de stat.

Înainte de a fi secretar de stat, acesta a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Covasna din partea UDMR, dar și lider al unor organizații maghiare de tineret. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.