ACTUALITATE 30 aprilie 2012

'Olimpiada mustăţilor', la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 48 vizualizări

"Olimpiada mustăţilor", desfăşurată duminică la Sfântu Gheorghe, a fost câştigată de covăsneanul Bod Lajos, din localitatea Albiş, care poartă o mustaţă secuiască tradiţională, cu vârfurile răsucite în sus.

Juriul a acordat un premiu special lui Traian Ionaşcu din judeţul Buzău, care are o mustaţă lungă de 82 de centimetri.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani spune că nu şi-a mai tăiat mustaţa de când a terminat armata şi că e foarte greu de întreţinut, dar cu toate acestea nu va renunţa niciodată la această podoabă.

La concurs s-au înscris doar şase concurenţi în acest an, iar printre ei nu s-a mai regăsit câştigătorul ultimelor trei ediţii, harghiteanul Zsigmond Mihaly, a cărui mustaţă ajunsese la 74 de centimetri lungime.

Organizatorii 'olimpiadei' au declarat că aceasta se doreşte a fi nu neapărat un concurs, cât un omagiu adus bărbaţilor care poartă mustaţă.

'Olimpiada mustăţilor' a fost iniţiată în urmă cu patru ani de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, el însuşi posesorul unei autentice mustăţi secuieşti.

Acesta a declarat că a fost fascinat întotdeauna de mustăţile purtate de oameni mai mult sau mai puţin celebri, cum ar fi Dali, Chaplin sau Ignat Mustăciosul din localitatea covăsneană Estelnic. De la acesta din urmă a aflat că 'mustaţa care nu se vede din spate nu e mustaţă'.

Anul trecut organizatorii au măsurat lungimea totală a mustăţilor participanţilor la această categorie, iar rezultatul a fost 2 metri şi 38 de centimetri, dar anul acesta nu au mai avut această curiozitate.

De altfel, majoritatea concurenţilor din acest an au fost interesaţi să puncteze la aspectul artistic şi nu la lungime.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.