ACTUALITATE 31 martie 2020

OFICIAL: alți aproape 250 de covăsneni au ieșit marți din autoizolare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2409 vizualizări

Nu doar numărul persoanelor care intră în carantină crește la nivelul județului Covasna, ci, acum din fericire, și cel al persoanelor care, datorită stării de sănătate bune, ies din evidențele autorităților. Dacă luni Prefectura ne informa că aproape 130 de persoane au ieșit din autoizolare, marți cifra se ridică la 249.

De la ultimul comunicat, 2 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din carantină, iar alte 249 persoane au ieșit din autoizolare.

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află  în carantină instituționalizată 135 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3.399 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, arată un comunicat al Prefecturii. 

Din păcate, și numărul amenzilor este în creștere. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 132.400 lei.

Cele 93 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației”, mai transmite Prefectura. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna face în continuare apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

Bilanțul de luni arăta că la nivelul județului nostru se aflau în carantină instituționalizată 125 persoane, iar alte 3.455  în izolare la domiciliu și că persoanele, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare.

În ceea ce privește amenzile, cifrele de luni arătau amenzi însumate la 105.950 de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.