ACTUALITATE 2 iunie 2016

„ Observatorul economic ”, disponibil de vineri

de Covasna Media | 863 vizualizări

Abonații ziarului „ Observatorul de Covasna ” primesc gratuit vineri al patrulea supliment de colecție, „ Observatorul economic ”. Tematica acestuia este de natură economică. În cadrul revistei color de 32 de pagini se găsesc informații demne de luat în calcul despre tendințele economice din județul Covasna, noutăți și detalii despre Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, perspectiva unuia dintre cei mai buni experți contabili din județ, Debreczeni János, despre bani și fiscalitate, dar şi povestea lui Diószegi László, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din judeţ.

În ceea ce privește tendințele economice ale județului nostru, un material de analiză, disponibil pe larg în supliment, arată că la nivelul salariului mediu net lunar, județul Covasna nu stă bine. În 2015, era de 1.371 lei, al doilea cel mai scăzut nivel, doar în Harghita fiind mai mic (1.345 lei). Din păcate, cele două județe își vor menține pozițiile și în 2016, când salariul mediu net lunar va atinge 1.489 lei la noi și 1.414 lei la vecinii din Harghita.

Debreczeni János, cunoscut în judeţ drept unul dintre cei mai buni experți contabili din Covasna, este şi președintele de onoare al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Covasna și administrator, alături de fiul său, al firmei Cont-Exp din Sfântu Gheorghe. Acesta ne-a povestit despre bani, despre afaceri profitabile şi prea puţin profitabile în judeţul nostru, despre schimbările noului cod fiscal sau despre sistemul economic românesc. „Din portofoliul pe care îl avem noi, cele mai profitabile sunt firmele zonale de exploatare a lemnului. Avem şi firme de construcţii industriale, civile, care merg foarte bine. În plus şi firmele de informatică merg bine. Aceştia livrează programe în special către firme mari din străinătate. Cât de cât merg bine şi unităţile de alimentație publică, adică restaurantele”, ne-a dezvăluit acesta în cadrul interviului, disponibil doar în paginile suplimentului.

În plus, am fost în vizită la Parcul industrial de la Câmpu Frumos, alături de Zsombori László, directorul societății care îl administrează şi vă aducem cele mai interesante informaţii despre acesta.

Nu în ultimul rând, Diószegi László, patronul brutăriei Diószegi ne-a spus povestea sa de succes, ne-a povestit despre recordurile mondiale, despre reţeta perfectă, despre cea mai bună pâine a României, despre abilităţile unui om de afaceri de succes şi multe altele. „Chiar dacă am realizat o afacere de succes am rămas același om simplu care stă cu oricine la masă. Nu vreau să am alte beneficii decât are oricare om. Foarte multă lume vine, mă vede și cere să discute cu patronul brutăriei. Când le spun că sunt eu, nu mă cred: – Nu, îl caut pe șeful mare. – Sunt destul de mare, am 1m 87cm, pe care-l vreți mai mare? (râde)”, mărturiseşte Diószegi László în interviul din supliment.

Vineri, suplimentul „Observator economic” va fi distribuit gratuit către toţi abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna”. Acesta va fi disponibil şi la chioşcurile de ziare, doar alături de ziar, şi va costa 2 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.