ACTUALITATE 12 martie 2013

Observatorul de Covasna împlineşte astăzi 10 ani

de Covasna Media | 179 vizualizări

În această primăvară, „Observatorul de Covasna” aniversează zece ani de existenţă. Zece ani de muncă, îndrăzneală şi căutări. Zece ani în care informaţia transmisă în timp util, corect şi direct către cititor a fost cel mai important ţel.

Pagina 01

„Observatorul de Covasna” este un proiect demarat de Dan Manolăchescu în 2003, alături de fostul redactor şef şi editorialist de excepţie de la „Cuvântul nou”, Dumitru Manolăchescu. Celor doi li s-au alăturat la acel moment tânărul ziarist şi tehnoredactor Narcis Iordan şi Florin Cheresteş, un om care a început munca în vânzările de presă încă din 1997. O echipă tânără şi îndrăzneaţă, care şi-a propus în 2003 să aducă în judeţul Covasna nu doar un ziar pur local, ci un ziar modern, curajos, dinamic, în care să se regăsească aşteptările fiecărui covăsnean.

Am început Observatorul de Covasna alături de oameni extrem de talentaţi – Dumitru Manolăchescu, Narcis Iordan şi Florin Cheresteş. Dumitru Manolăchescu era deja un nume în presă, venea de la Cuvântul nou unde a fost redactor şef şi editorialist, iar Narcis Iordan, un tânăr cu capacităţi tehnice, foarte priceput în informatică şi un foarte bun ziarist. Florin Cheresteş îşi făcuse ucenicia la un alt ziar şi la Radio – asta a fost echipa de bază cu care am pornit ziarul şi cu care ziarul a supravieţuit mult timp, fiind realizat de oameni de calitate, care se puteau ocupa de toate domeniile şi ştiau să-i dea direcţia”, spune Dan Manolăchescu.

Florin Cheresteş îşi aminteşte, la rândul său, despre începuturile frumoase ale Observatorului de Covasna, momente care au marcat, practic, un  alt fel de presă de limba română în judeţ.

Existând atunci Radioul local Mix Fm, am constatat că era necesară o extensie, un supliment pe presa scrisă – era o perioadă în care se întâmplau foarte multe iar în presă exista un entuziasm incredibil. Pentru că ştirile pe radio îşi pierdeau oarecum din esenţă, ne-am decis să înfiinţăm Observatorul de Covasna, un produs care a apărut într-o situaţie financiară profitabilă, ca ziar săptămânal. Am lucrat de pe atunci cu oameni pricepuţi, dedicaţi meseriei, astfel că am reuşit în scurt timp să ne impunem ca promotorii unei prese moderne, deschise spre oameni, spre cititori”, povesteşte Florin Cheresteş.

Astfel, începând de astăzi, când ziarul nostru împlineşte fix 10 ani de la primul număr, şi până pe 17 aprilie, când vom atinge pragul de 2.000 de apariţii, în „Observatorul de Covasna” veţi citi interviuri cu foşti redactori, cu fosta şi actuala conducere a ziarului, dar şi cu politicieni locali ai ultimilor ani şi oameni simpli, despre impactul pe care l-a avut ziarul în comunitatea locală din judeţ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.