ACTUALITATE 2 februarie 2009

Observator pentru păsări la Olteni

de Covasna Media | 468 vizualizări
Rara Avis doreşte să amenajeze un observator de unde se pot urmări păsările

Asociaţia Rara Avis intenţionează să amenajeze în satul Olteni un observator de păsări de unde copiii şi iubitorii păsărilor să le poată urmări îndeaproape. Preşedintele asociaţiei, Kelemen Laszlo, spune că a depus la Consiliul Judeţean (CJ) au proiect prin care solicită jumătate din suma necesară pentru construirea acestui observator, în total costurile

Rara Avis doreşte să amenajeze un observator de unde se pot urmări păsările

Asociaţia Rara Avis intenţionează să amenajeze în satul Olteni un observator de păsări de unde copiii şi iubitorii păsărilor să le poată urmări îndeaproape. Preşedintele asociaţiei, Kelemen Laszlo, spune că a depus la Consiliul Judeţean (CJ) au proiect prin care solicită jumătate din suma necesară pentru construirea acestui observator, în total costurile ridicându-se la 6.000 de lei. „În primăvară am vrea să începem, am primit un loc la Olteni, lângă pădure, şi ar fi o zonă bună. Acolo avem permanent program cu copiii, vin în jur de 150 în fiecare an şi pot veni şi adulţi. Va fi un loc protejat, lângă pădure”, a afirmat Kelemen. În plus, în fiecare an se organizează şi ziua de observare a păsărilor, motiv pentru care Asociaţia este cu atât mai interesată să amenajeze un observator pentru păsări. Din câte spune preşedintele Rara Avis, la ultima observaţie la Olteni s-au putut vedea 12 specii de păsări, de la cele cântătoare până la răpitoare.

Păsările anului

În altă ordine de idei, în fiecare an Asociaţia alege păsările anului, micile vedete din 2009 fiind cioara de semănătoare şi vânturelul de seară. În cinstea acestor păsări, Rara Avis va organiza diferite acţiuni de protejare a lor, cum ar fi împotriva tăierii copacilor din zona Chichiş, singurul loc unde cioara de semănătoare cuibăreşte la noi în judeţ. Restul ciorilor prezente toamna şi iarna vin din migraţii. În colonia de ciori de semănătoare de la Chichiş sunt în jur de 20 de cuiburi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.