ACTUALITATE 3 martie 2016

Oamenii din zona Buzaielor se reunesc la „Şezătoare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 469 vizualizări

Căminul Cultural din Sita Buzăului, organizează sâmbătă, 5 martie, „Şezătoarea”. Actorul român de comedie, Jean Paler, va fi invitatul special al evenimentului, care începe de la ora 20.

Participarea la eveniment nu se face pe bază de invitaţie, doar pe confirmare telefonică. Fiecare persoană este invitată să îşi aducă prăjituri şi băuturi.

„În fiecare an, şezătoare abordează o temă nouă. Anul acesta ne-am propus să aducem în atenţia participanţilor melodii foarte, foarte vechi, cântate de oameni din localitate. Se pare că cineva a făcut un studiu în Sita Buzăului, prin anii ´50-´60, care conţine nişte înregistrări. Sper să reuşesc să intru în posesia documentelor şi a înregistrărilor atestate, care conţin strigături ale dansurilor populare din Sita Buzăului, nume de interpreţi şi compozitori din zona noastră. Acesta va fi debutul şezătorii. La şezătoare o să mai discutăm despre obiceiurile localităţii, despre tradiţiile vechi şi despre meşteşugurile din trecut pe care încercăm să le aducem în atenţia tinerilor şi a localnicilor”, ne-a declarat, într-un interviu anterior, directorul Căminului Cultural din Sita Buzăului şi principalul organizator al evenimentului, Daniel Neagoe.

Organizatorii evenimentului sunt Căminul Cultural, Biblioteca Comunală, Primăria şi Consiliul Local din Sita Buzăului.

Teme articol: sezatoare Ţara Buzaielor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.