ACTUALITATE 9 mai 2010

O zi furtunoasă

de Covasna Media | 580 vizualizări
Vântul puternic de vineri a doborât un copac peste o maşină din Sfântu-Gheorghe Vântul puternic care a bătut vineri i-a creat pagube unui șofer din Sfântu-Gheorghe, care și-a găsit mașina sub un copac doborât de rafale. Incidentul a avut loc pe strada Crângului, cu puțin înainte de ora 16, și a fost vorba despre un brad care s-a prăbușit pe un autoturism marca Renault Symbol. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul'' a fost anunţat de întâmplare prin numărul de urgenţă 112 și un

Vântul puternic de vineri a doborât un copac peste o maşină din Sfântu-Gheorghe

Vântul puternic care a bătut vineri i-a creat pagube unui șofer din Sfântu-Gheorghe, care și-a găsit mașina sub un copac doborât de rafale.

Incidentul a avut loc pe strada Crângului, cu puțin înainte de ora 16, și a fost vorba despre un brad care s-a prăbușit pe un autoturism marca Renault Symbol.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul'' a fost anunţat de întâmplare prin numărul de urgenţă 112 și un echipaj al Detaşamentului de Pompieri s-a deplasat la faţa locului, unde a intervenit pentru îndepărtarea copacului cu diametrul de aproximativ 25 de cm.

Mașina a fost avariată în proporție de 10%, iar copacul a căzut din cauza rafalelor puternice de vânt.

Tot vineri în jurul aceleiași ore, de data aceasta la Târgu-Secuiesc, pompierii au intervenit pe strada Fabricii pentru a îndepărta un stâlp utilizat pentru afişarea reclamelor stradale și care fusese doborât de vânt pe stradă, unde îngreuna circulația.

Șirul incidentelor provocate de vânt nu s-a oprit aici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, sg. maj. Marius Tolvaj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească de pe strada Curtea din Târgu-Secuiesc.

Aici a intervenit un echipaj ale Secţiei de Pompieri din localitate, care a localizat și lichidat incendiul.

Ca urmare a acestuia au ars acoperişul adăpostului de animale construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 14 mp şi circa 100 kg de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă scânteia electrică produsă de un cablu electric ce a căzut pe plantele furajere din cauza rafalelor puternice de vânt.

Incendiu de la tigaie

Pompierii au avut de lucru și duminică, din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, pe strada Godri Ferencz.

Pompierii au fost anunțați de foc la ora 6,39 dimineața, iar când au sosit la fața locului ardea bucătăria pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp, electrocasnice şi materiale textile, cu posibilitatea extinderii incendiului la întregul apartament şi la cele învecinate. Intervenţia echipajului de pompieri a dus la eliminarea pericolului de extindere a incendiului.

În urma incendiului, despre care se crede că a pornit de la o tigaie lăsată nesupravegheată, au ars centrala termică, hota electrică, aragazul, cuptorul cu microunde şi s-au degradat piesele de mobilier din bucătărie şi zugrăveala din întregul apartament.

Ana Sidon

Sursa foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.