ACTUALITATE 20 mai 2014

O nouă construcţie marchează intrarea în judeţul Covasna

de Covasna Media | 298 vizualizări

intrare in judet chichis

Pe drumul care face legătura între judeţele Covasna şi Braşov, la intrarea dinspre Braşov, în comuna Chichiş, a fost amplasată o nouă construcţie impunătoare de piatră care marchează graniţa dintre cele două judeţe. Obeliscul grosolan de pe vremea regimului comunist, înalt de opt metri, a fost înlocuit cu o construcţie în formă de trunchi de piramidă care poartă amprentele caracteristice ale elementelor structurale şi formale folosite de arhitectul Kós Károly.

„Valoarea totală a construcţiei este de 75.503 lei, această sumă include costurile pentru alimentarea cu energie electrică, conectarea la reţeaua electrică, precum şi cablarea, deoarece construcţia realizată din lemn şi piatră, înaltă de 5,33 m şi cu o suprafaţă de 3,30 × 2,90 metri este prevăzută cu un sistem de iluminare pe timp de noapte, reflectoarele urmând să fie montate în cursul acestei luni. Lucrările au durat două luni, iar construcţia a fost realizată după planurile unui tânăr arhitect din reşedinţa de judeţ” – a spus inginerul constructor.

Pe ambele părţi ale construcţiei este amplasată stema judeţului, iar dedesubt, în partea dinspre Braşov, se află inscripţia trilingvă, în română, maghiară şi germană, care îl înştiinţează pe călător că a sosit în judeţul Covasna. Cei care părăsesc teritoriul judeţului, pot citi urarea de „Drum bun!” tot în aceste trei limbi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Catalina, 21 mai 2014
E inscriptionat prima data in limba romana! Cum au putut sa faca asemenea greseala?!? Cum nu au vazut dl primar si dl presedinte al CJ?!? :)) :d
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.