ACTUALITATE 4 septembrie 2019

O femeie din Estelnic a născut în ambulanța SMURD

de Iulia Drăghici - Taraș | 1430 vizualizări

Cazul este o premieră pentru pompierii din Târgu Secuiesc

Pompierii din Târgu Secuiesc au devenit marți moașe, după ce o femeie, în vârstă de 19 ani, a născut în ambulanța care venise să o transporte la spital. Ajutată de paramedici, tânăra mămică a adus pe lume o fetiță. Ambele au ajuns la spital în siguranță. 

„Tura de serviciu de ieri începuse normal pentru cei trei pompieri de pe ambulanța SMURD din Târgu Secuiesc care participaseră la câteva cazuri medicale pe timpul zilei.

După miezul nopţii, echipajul format din plutonier adjutant şef Szocs Oliver, plutonier major Balogh Tihamer şi plutonier major Raduly Lajos au primit un nou apel și au plecat să preia o gravidă din comuna Estelnic, care urma să nască.

Deşi distanţa dintre localitatea Estelnic şi municipiul Târgu Secuiesc este de doar 15 de kilometri, femeia, în vârstă de 19 de ani, nu a mai rezistat până la spital. Imediat după ce s-a întins pe targa din ambulanţă, a dat naştere unei fetiţe căreia pompierii i-au acordat asistenţa medicală.

După ce s-au asigurat că mama și fetiţa sunt în stare stabilă, membrii echipajului au pornit spre spital cu femeia aflată la cea de-a treia naştere.

Acest caz este o premieră pentru paramedicii din Târgu Secuiesc care au o experienţă de peste 7 ani pe ambulanţa de prim-ajutor”, a transmis ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.