ACTUALITATE 28 aprilie 2021

Nuntă la supermarket: un eveniment fictiv, dar cu un mesaj cât se poate de real

de Daniela Luca | 2042 vizualizări

Ce au vrut să demonstreze cei care au pus la cale evenimentul

Clienții care săptămâna trecută s-au aflat la cumpărături într-un supermarket din Sfântu Gheorghe au fost invitații unei nunți surpriză, organizată chiar acolo, printre rafturi. Evenimentul a fost unul fictiv, dar a venit cu un mesaj cât se poate de real: industria nunților suferă și are nevoie ca autoritățile să găsească soluții și pentru acest sector afectat de pandemie. Acțiunea a fost coordonată de proprietarii a două restaurante din oraș.

„Căsătorește-te într-un supermarket! Acolo ai voie. Dacă vrei să-ți unești destinul cu partenerul tău de viață, nu o poți face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta, deoarece sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poți face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice.

Am dovedit noi că se poate. Acolo orice se poate. Am organizat o nuntă într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasă, mire, preot, martori și fotograf, în plus, ne-am ales și cu o mulțime de invitați. Muzică nu am cerut, dar am primit. Menționăm că această reprezentație a comunității noastre nu a fost îndreptată împotriva centrelor comerciale, ci mai degrabă a avut scopul de a atrage atenția asupra nedreptăților și inegalităților din sistem. Te poți cununa într-un supermarket, dar ar fi mai bine și mai frumos să faci acest lucru în spațiile în care toate condițiile sunt perfecte pentru acest eveniment extraordinar.

Sperăm că ordinea poate fi restabilită cât mai curând posibil și că putem primi atât cuplurile îndrăgostite, cât și pe cei îndrăgostiți de gusturile bune”, arată o postare de pe Facebook.

Evenimentul a fost unul fictiv, iar reacțiile angajaților și cumpărătorilor din supermarket au fost pozitive, spun organizatorii.

„A fost un eveniment fictiv prin care am vrut să demonstrăm, împreună cu echipa, că nu putem să organizăm evenimente, dar hipermarketurile sunt deschise și lucrurile nu sunt egale și corecte. Evenimentul a fost săptămâna trecută. Ideea am mai văzut-o și pe internet. Au fost astfel de evenimente și în străinătate, dar nu știu cât au fost de reale. Cuplul este real, dar n-a fost o nuntă reală. Preotul e un actor de fapt. A fost un lucru foarte pozitiv și interesant pentru angajații din hipermarket și pentru cumpărători. Legal nu putem să facem nimic și tot așteptăm să se schimbe ceva. A fost și este o perioadă foarte grea pentru noi. Am vrut să le amintim oamenilor că și nouă ne este greu, în ceea ce privește businessul, dar și cuplurilor care vor să se căsătorească. Și dacă să zicem că ai putea să faci așa ceva într-un supermarket, tot degeaba e, pentru că după aceea nu poți să inviți musafirii la un restaurant  și să sărbătorești, că nu ai voie”, ne-a spus coproprietarul unuia din restaurantele care a organizat acest demers, Doci Lóránt.

Tânărul spune că, în continuare, cea mai mare problemă a industriei în care activează este incertitudinea și imposibilitatea de a planifica un eveniment.

„De două, trei ori pe săptămână discutăm cu diferite cupluri și tot modificăm datele evenimentelor. Mulți spun că vor neapărat să organizeze, dar noi nu putem să rezolvăm această problemă, pentru că nu avem cum să facem acest lucru, dar cerința este foarte, foarte mare. Sperăm că la sfârșitul sezonului, măcar în august sau septembrie să putem să organizăm ceva. Cel mai greu este că nici noi nu știm ce să le spunem tinerilor, pentru că nu știm cum va fi pe viitor și ce planuri pot sau nu pot să își facă”, a mai spus Doci Lóránt.

Evenimentul n-a presupus cheltuieli din partea organizatorilor, spun aceștia. Buchetul l-au primit din partea unei firme de decorațiuni, fotograful n-a cerut remunerare, iar rochia îi aparține „miresei”. Activitatea a avut și sprijinul unei firme care se ocupă de organizarea evenimentelor. 

Am cerut și autorităților, prin Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, un punct de vedere legat de acest subiect, însă până la acest moment nu am primit vreun răspuns.

Sursă foto: Facebook/Kovács - The Castle Restaurant

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.