ACTUALITATE 10 iunie 2020

Numărul și starea pacienților COVID internați în 10 iunie la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 2165 vizualizări

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, miercuri, 10 iunie, erau internați 4 pacienți diagnosticați cu COVID-19. Dintre aceștia, 3 sunt pe secția de Infecțioase – COVID, iar unul este transferat din Brașov, pe secția de chirurgie, cu patologie de chirurgie generală. 

În rândul pacienților suspecți COVID-19 se numără 5 pacienți, toți adulți. 

În perioada precedentă am avut un caz pozitiv, deci a crescut cu un caz numărul total și pe județ. A fost identificat în cadrul spitalului nostru, dintre pacienții suspecți. A venit cu o problemă medicală și după testare, rezultatul a fost pozitiv”,  a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert. 

Cât despre starea pacienților internați, acesta a spus că este bună în momentul de față. „Niciunul dintre ei nu necesită terapie intensivă sau nu este în stare gravă. Cred că doi sunt asimptomatici, iar ceilalți sunt cu simptomatologie minoră, adică starea lor este în regulă. Un pacient așteaptă al doilea rezultat negativ”, a explicat managerul.  

Tot în perioada 3 – 10 iunie, cu punct de referință ora 13:00, au fost înregistrate și 6 externări ale pacienților vindecați de COVID-19. 

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 224 de persoane în județul Covasna. De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 207 pacienți bolnavi de COVID-19, arată Prefectura Covasna. 

În carantină instituționalizată se află un număr de 9 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2; alte 1344 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 2 persoane au ieșit din carantină instituționalizată iar alte 44 de persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura, în comunicatul de presă transmis miercuri, 10 iunie. 

La nivel național, miercuri au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, dintre care 196 noi. Dintre persoanele confirmate cu boala COVID-19, 15.103 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au decedat. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de  persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, arată și Grupul de Comunicare Strategică. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.