ACTUALITATE 3 iunie 2020

Numărul și starea pacienților COVID-19 de la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1897 vizualizări

Cel mai recent bilanț prezentat de Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, miercuri, 3 iunie, arată că 10 pacienți confirmați COVID-19 mai sunt internați aici, dintre care opt pe secția special înființată. Totodată, un pacient, transferat din Brașov, este pe secția de chirurgie. De asemenea, în spital este internat un alt pacient confirmat COVID, transferat de la Maternitatea din Brașov, dar cu domiciliul în județul Covasna, în stare post-partum. Printre internați se numără și două persoane suspecte COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor. 

Nu avem așa de mulți pacienți, într-adevăr, ceea ce înseamnă că epidemia este în descreștere. O satisfacție este că am reușit să externăm pacientul care era pe Terapie Intensivă. Acum este externat pe secția COVID, deci nu acasă, dar a părăsit secția de Terapie Intensivă. În total, din județul Covasna, trei persoane au părăsit secția de Terapie Intensivă. Restul pacienților – unul este în stare gravă pe secția de chirurgie, iar cei pe secția de COVID prezintă forme ușoare și medii ale bolii”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas, într-o videoconferință de presă. 

Tot acesta a precizat că pacienta în vârstă de 93 de ani, care era în stare bună de sănătate, dar testele COVID continuau să iasă pozitive, a fost, după mai bine de cinci săptămâni, externată săptămâna trecută, în stare bună de sănătate.

Nu este o perioadă în care putem să ne relaxăm și să stăm liniștiți până nu pornim spitalul, având în vedere că în perioada aceasta tot se fac organizări și reorganizări de activitate”, a spus miercuri și managerul spitalului județean, Andras-Nagy Robert.  

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, citată de Prefectura Covasna, în județul Covasna, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei până în data de 3 iunie este de 230 de persoane.

Prefectura mai arată și că „în carantină instituționalizată se află un număr de 16 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2”, dar și că „alte 1246 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 42 de persoane au ieșit din autoizolare”, transmite Prefectura.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5.584.

Pe teritoriul României, până miercuri, 3 iunie, au fost confirmate 19.669 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 152 noi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.800 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.288 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2376 de  persoane. Alte 95.549 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 459.405 de teste”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.