ACTUALITATE 18 noiembrie 2021

Numărul pacienților COVID internați la Spitalul Județean, în scădere

de Iulia Drăghici - Taraș | 1026 vizualizări

Rămâne constant, din păcate, numărul bolnavilor în stare critică de la Terapie Intensivă, secție care în continuare este plină

Bilanțul de miercuri, 17 noiembrie a.c., arată că numărul pacienților COVID-19 care au nevoie de sprijinul medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna este în scădere față de săptămâna trecută. La această dată, la ora de referință 13:00, la SJU erau 56 de pacienți COVID internați, în vreme ce în urmă cu o săptămână erau 78. Rămâne constant, din păcate, numărul bolnavilor în stare critică de la Terapie Intensivă, secție care în continuare este plină. 

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital se află 3 pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și 56 pacienți la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism.

Pe secția de Infecțioase COVID sunt tratați 40 pacienți (un pacient din grupa de vârstă 0-9 ani), dintre care numai 4 sunt vaccinați. 98% dintre pacienţi sunt în stare gravă.

Un număr de 4 pacienți, toţi adulţi, sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: 1 chirurgie vasculară,1 chirurgie generală, 1 urologie, 1 obstetrică-ginecologie.

La Terapie Intensivă se află 12 pacienţi infectaţi, nici unul vaccinat. Toți pacienții sunt în stare critică, 9 dintre aceştia fiind neintubați iar 3 sunt intubați.

În perioada 10 - 17 noiembrie 2021, orele 13:00, s-au externat 33 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul COVID-19. Tot în această perioadă au fost 19 decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienţi cu vârste între 51 şi 85 de ani (17 din județul Covasna,  2 din județul Brașov). Doi dintre pacienții decedați erau vaccinați”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri de Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. 

În urmă cu două săptămâni, mai exact în 3 noiembrie, la SJU erau internați 86 de pacienți COVID-19. 

La nivel județean, statistica de miercuri arată că sunt 803 cazuri active înregistrate. Și incidența la nivel de județ este în scădere, la data de 17 noiembrie fiind 3,54/1000 pentru județul Covasna, de la 4,97, cât era în urmă cu o săptămână. Atunci erau 1.127 de cazuri active.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.