ACTUALITATE 3 martie 2022

Numărul pacienților COVID-19 de la SJU a scăzut la jumătate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1029 vizualizări

Față de săptămâna trecută, numărul pacienților COVID-19 care au ajuns în grija medicilor de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a scăzut la jumătate, arată bilanțul prezentat miercuri, 2 martie. Datele arată că miercuri aici erau internați 27 de pacienți COVID-19, față de 56 câți erau în 23 februarie. 

Dintre cei internați, 23 erau în stare medie și gravă, pe tratament cu oxigen, pe secția de Boli Infecțioase COVID (cinci vaccinați), un pacient era internat pe secția de Chirurgie generală COVID (nevaccinat) și alte trei persoane, în stare gravă, dintre care două și intubate, erau miercuri la ATI COVID (nevaccinate). 

Reprezentanții spitalului au subliniat, în conferința de presă în care s-a prezentat raportul săptămânal, că vaccinul se dovedește în continuare a fi eficient, chiar și pentru varianta nouă a coronavirusului, Omicron. 

În săptămâna 23 februarie – 2 martie au fost înregistrate 39 de externări, dar și 9 decese, la pacienți cu vârste între 54 și 86 de ani. 

Dintre pacienții decedați, trei femei și șase bărbați, între 54 și 86 de ani, unul singur a fost vaccinat. Pe lângă Pneumonia COVID marea majoritate au prezentat și probleme cardiace, patru au avut diabet zaharat, trei cu obezitate, doi pacienți cu cancer, deci diferite tumori maligne, cu metastaze, doi pacienți au avut un edem pulmonar, un pacient cu infarct miocardic acut”, a spus directorul medical, dr. Roșu Mátyás. 

Până săptămâna aceasta, numărul pacienților COVID-19 internați la SJU a fost constant, între 56 de pacienți COVID-19 (potrivit raportării din 23 februarie), 60 ( în 16 februarie) și 54 (în 9 februarie). 

În luna februarie, la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe au fost internați 114 pacienți COVID și au fost 213 externări la pacienți care au avut diagnostic de COVID-19.  

La Terapie Intensivă, în februarie au fost 76 de pacienți, dintre care 36 COVID pozitivi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.