ACTUALITATE 4 septembrie 2020

Numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor a scăzut cu peste 60% în acest an, pe fondul pandemiei

de Agerpres | 1198 vizualizări

Numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor a scăzut în acest an cu peste 60% în judeţul Covasna, pe fondul pandemiei, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în primele opt luni au fost depuse circa 3.500 de cereri, faţă de peste 9.300 în perioada similară a anului trecut.

„În cele 8 luni de zile care au trecut din acest an, ca urmare a instituirii din 16.03.2020 a stării de urgenţă pe teritoriul României şi a prelungirii acesteia, iar ulterior a instituirii stării de alertă şi a prelungirii acesteia, precum şi a evoluţiei epidemiologice internaţionale şi a măsurilor luate de către toate ţările pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, au fost de natură a afecta libera circulaţie a persoanelor. Drept consecinţă, numărul cererilor pentru eliberarea paşaportului simplu electronic/temporar primite la ghişeele serviciului a scăzut cu 62,74 %, adică de la 9.332 cereri în perioada similară a anului trecut, la 3.477 cereri“, se arată într-un comunicat de presă.

Prefectura Covasna precizează că persoanele care solicită paşapoarte pot face în continuare programări online, iar încasarea contravalorii acestora se face în conturile Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională“ - SA, deschise la CEC BANK.

„Până în prezent, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Covasna nu au fost înregistrate plăţi efectuate prin platforma Ghişeul.ro, iar programările online pentru depunerea cererilor se respectă. Potrivit O.U.G. nr.152/2020 publicată în M.O. nr.802/01.09.2020 (...), activitatea de încasare a contravalorii paşapoartelor electronice simple şi a paşapoartelor simple temporare este preluată de către Compania Naţională 'Imprimeria Naţională' - S.A. Începând cu data de 02.09.2020, încasarea contravalorii paşapoartelor electronice şi a paşapoartelor temporare se face în conturile Companiei Naţionale 'Imprimeria Naţională' - S.A, deschise la CEC BANK S.A. Documentele de plată emise anterior datei de 02.09.2020 rămân valabile pentru depunerea cererilor pentru eliberare a paşapoartelor“, se mai arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.