ACTUALITATE 22 septembrie 2011

Numai 20 de firme interesate de angajarea absolvenţilor

de Covasna Media | 51 vizualizări

Astăzi are loc la Sfântu-Gheorghe o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Sute de absolvenți din promoția 2011 (şi nu numai) sunt așteptați astăzi, începând cu ora 10, la Restaurantul Park din Sfântu-Gheorghe, unde Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) organizează o nouă Bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți.

Consilierul AJOFM Covasna, Nicoleta Roșia, a declarat că Agenția a contactat în vederea aducerii la Bursă peste 700 de agenți economici din județ, iar dintre aceștia și-au anunțat prezența sigură la eveniment doar 20.

”Este posibil ca în dimineața deschiderii Bursei să mai apară câțiva agenți economici cu oferte de locuri de muncă, noi îi vom primi pe toți, așa cum nu vom împiedica pe nimeni să-și caute de lucru la Bursă, chiar dacă aceasta se adresează în primul rând absolvenților”, a explicat Nicoleta Roșia.

În ceea ce privește oferta de azi a Bursei, aceasta aduce un total de 166 de locuri de muncă, dintre care 146 se adresează absolvenților de studii medii – liceu și școli postliceale, restul adresându-se absolvenților de studii superioare.

Dacă cele mai multe locuri pentru absolvenții de studii medii se adresează confecționerilor, zidarilor, tâmplarilor sau sudorilor, în ceea ce privește locurile pentru absolvenții de facultăți, acestea relevă că inginerii sunt și ei la mare căutare.

Angajarea absolvenților este benefică ambelor părți - angajați și angajatori, deoarece în baza convențiilor încheiate cu AJOFM se obțin sume de bani. Astfel, odată cu angajarea unor absolvenți, firmele pot obține pentru fiecare dintre ei sume cuprinse între 500 și 750 de lei lunar, timp de un an. În schimb, angajatorii se obligă la menținerea în câmpul muncii a noului angajat – absolvent, timp de trei ani, chiar dacă AJOFM oferă banii vreme de un an. În aceeași idee, tot în funcție de studii, absolvenții primesc la rândul lor, din partea Agenției, o primă de angajare, aceasta acordându-se o singură dată.

„AJOFM are banii necesari acestor subvenții, așa că îi așteptăm pe angajatori să le dea șanse tinerilor absolvenți, inclusiv datorită faptului că ei pot fi formați”, a mai spus Nicoleta Roșia.

Dincolo de angajatorii care se vor afla la Bursă, aici vor veni pentru a-și expune ofertele inclusiv formatorii profesionali, cei care organizează diverse cursuri de calificare, în baza proiectelor comunitare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.