ACTUALITATE 26 februarie 2020

(Update) E oficial! Coronavirusul nu a ajuns în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2324 vizualizări

Nu mai sunt persoane ținute în carantină, dar sunt 34 de oameni autoizolați la domiciliu 

Autoritățile au anunțat oficial miercuri că datele venite de la București arată că în județul Covasna nu a ajuns coronavirusul și că suspiciunile de până acum nu se confirmă. 

Specialiștii covăsneni spun că până miercuri la prânz au trimis către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București două exudate naso-faringiene pentru două persoane venite din zonele Lombardia și Veneto. Rezultatul, care s-a dovedit a fi negativ, a venit doar pentru una dintre aceste persoane până la ora redactării prezentului articol. 

În cazul pacientului din Sfântu Gheorghe, internat și izolat luni la secția de boli infecțioase a Spitalului, suspect de coronavirus, testele efectuate la Institutul Matei Balș NU AU CONFIRMAT infectarea cu COVID-19. Vă amintim că pacientul a fost asimptomatic pe toată perioada izolației”, a transmis miercuri Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Prefectura județului Covasna anunță de asemenea că autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația. 

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus COVID 19, autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația.

În acest moment, suntem în măsură să comunicăm populației că la nivelul județului Covasna nu sunt persoane aflate în carantină.

De asemenea, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 34, persoane care au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna și nu s-a găsit nici un caz suspect de Coronavirus COVID 19”, arată Prefectura Covasna, printr-un comunicat de presă. 

Chiar dacă la nivel național, până miercuri la prânz au fost înregistrate aproape 140 de apeluri la 112 pe tema coronavirusului, în județul Covasna, în ultimele 24 de ore nu a fost niciun astfel de apel la numărul unic pentru apeluri de urgență. 

Nici la nivel național nu a fost confirmat, până miercuri la ora 16:00, niciun caz de coronavirus. Totuși, în țară 69 de persoane sunt în carantină, potrivit datelor furnizate de Guvernul României, dar și peste 4.800 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. 

Sfaturile specialiștilor rămân în continuare aceleași: Spălați des mâinile! Evitați persoanele bolnave! Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare! Dacă strănutați, acoperiți-vă nasul și gura cu pliul cotului! Luați medicamente doar la recomandarea medicului! Dezinfectați suprafețele din preajmă! Utilizați masca de protecție doar dacă sunteți bolnavi sau în apropierea celor bolnavi!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.