ACTUALITATE 17 decembrie 2008

Nu mai sunt locuri libere de Revelion

de Covasna Media | 476 vizualizări
Hotelurile din staţiunea Covasna au atras şi în acest an un număr mare de turişti veniţi din toate colţurile ţării pentru câteva zile de linişte în mijlocul naturii.

Dacă în general Crăciunul îi ţine pe români pe lângă casele lor şi mai poţi găsi câteva locuri libere în hotelurile din staţiunea celor o mie de izvoare de sănătate, de Revelion camerele sunt ocupate aproape integral şi doar cu mare noroc mai poţi găsi una disponibilă pentru noaptea dintre ani. Hotelierii au gândit din timp pachete de sărbători, care includ de la binecunoscutele tratamente cu ape minerale, mofete, saune sau jacuzzi, până la plimbări cu sania şi ATV-ul, în funcţie de vreme, sau excursii la Cetatea Zânelor şi obiectivele din apropierea staţiunii. Oferta a prins atât la turiştii români cât şi la cei străini, astfel că hotelurile din Covasna vor fi pline şi cu ocazia sărbătorilor din acest an. Preţurile variază în funcţie de oferta fiecărui hotel şi de serviciile oferite, de la câteva sute de lei de persoană până la peste 2.000 de lei de persoană pe pachet. Inaugurat la sfârşitul anului trecut, primul hotel de patru stele din judeţ, Clermont, se ...

Hotelurile din staţiunea Covasna au atras şi în acest an un număr mare de turişti veniţi din toate colţurile ţării pentru câteva zile de linişte în mijlocul naturii.

Dacă în general Crăciunul îi ţine pe români pe lângă casele lor şi mai poţi găsi câteva locuri libere în hotelurile din staţiunea celor o mie de izvoare de sănătate, de Revelion camerele sunt ocupate aproape integral şi doar cu mare noroc mai poţi găsi una disponibilă pentru noaptea dintre ani.

Peste 3.500 de lei la 4 stele

Hotelierii au gândit din timp pachete de sărbători, care includ de la binecunoscutele tratamente cu ape minerale, mofete, saune sau jacuzzi, până la plimbări cu sania şi ATV-ul, în funcţie de vreme, sau excursii la Cetatea Zânelor şi obiectivele din apropierea staţiunii. Oferta a prins atât la turiştii români cât şi la cei străini, astfel că hotelurile din Covasna vor fi pline şi cu ocazia sărbătorilor din acest an. Preţurile variază în funcţie de oferta fiecărui hotel şi de serviciile oferite, de la câteva sute de lei de persoană până la peste 2.000 de lei de persoană pe pachet. Inaugurat la sfârşitul anului trecut, primul hotel de patru stele din judeţ, Clermont, se bucură pentru al doilea an la rând de un număr mare de clienţi care au ales să petreacă aici sărbătorile de iarnă. Oferta de Crăciun include un pachet de 4 nopţi de cazare (24 - 28 decembrie), cu cină festivă de Ajun, spectacol de dansuri populare şi colinde, dejun festiv tradiţional de Crăciun, împodobirea bradului, foc de tabără şi acces la piscină, saună, jacuzzi şi fitness.

Preţurile variază între 1.080 de lei/persoană/pachet pentru camera standard şi 1.600 de lei pentru apartamentul prezidenţial. În ceea ce priveşte Revelionul la Clermont, pachetul de patru nopţi (31 decembrie – 4 ianuarie) oferă printre altele program artistic, cină festivă de Revelion, Brunch de Anul Nou, cină festivă, foc de tabără şi barbeque, contra unor tarife între 2.120 de lei/pachet/persoană pentru camera standard până la 3.020 de lei pentru apartamentul prezidenţial. La pachetul de cinci nopţi, preţurile pornesc de la 2.390 de lei pentru camera standard şi până la 3.520 de lei pentru camera prezidenţială.

Pe lângă pachetele standard, turiştii mai pot opta şi pentru plimbări în Valea Zânelor cu sania trasă de cai, expediţii cu snowmobilul sau ATV-ul şi altele. La acest hotel, pentru Crăciun mai sunt disponibile doar camere duble standard, în timp ce pentru Revelion o singură cameră dublă standard ar mai fi disponibilă, deşi şi aceasta a fost ofertată dar este neconfirmată.

Nici hotelurile din Covasna care au sub 4 stele nu duc lipsă de clienţi cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La Hotel Bradul (170 de locuri) directorul Victor Balhuc spune că Revelionul este rezervat în proporţie de 100% de turişti români sau străini interesaţi de tratament, mofete sau băi.

Preţurile la Bradu variază între 275 de lei pentru masa festivă de Revelion şi 150 de lei pentru cina de a doua zi şi 880 de lei pentru pachetele de patru zile.

Şi hotelurile care primăvara viitoare intră în reparaţii capitale prin investiţia SIF Transilvania, Căprioara, Covasna şi Cerbul, au oferte pentru noaptea dintre ani, chiar dacă de anul viitor aduc disponibilizări printre angajaţi, din cauza reparaţiilor. La Căprioara (3 stele) oferta specială de Revelion cuprinde pachet de 4 şi 5 nopţi în camere duble, cu preţuri de 1.430 de lei/persoană sau 1.670 de lei, însemnând bonuri valorice de 60 de lei pe zi, masa festivă de Revelion şi cina de Carnaval, alături de facilităţile hotelului.

Investiţiile la cele trei hoteluri încep anul viitor, iar prin acestea Cerbul şi Căprioara vor fi reabilitate şi li se mai adaugă câte o stea, în timp ce Covasna se va demola şi reconstrui. Investiţia se va ridica la aproximativ 15 milioane de euro pentru cele obiective turistice.

Ana Sidon

Teme articol: TURISM revelion cazare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.