ACTUALITATE 19 decembrie 2017

Noutăți despre iluminatul festiv la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 998 vizualizări

Cu toate că în urmă cu puține zile, reprezentanții autorităților locale declarau că doar 25% din decorațiunile de Crăciun comandate au ajuns la Sfântu Gheorghe, astăzi informează că a și avut loc aprinderea luminilor de Crăciun în oraș

„După o perioadă de așteptare, iluminatul de sărbători a fost aprins și în orașul Sfântu Gheorghe. Iluminatul public ornamental din acest an duce mai departe experianţa vizuală cu care suntem obișnuiţi deja de câţiva ani, iar prin acest lucru alte noi străzi înfăţișează spiritul de sărbători. Drept urmare, culorile calde, albe sunt cele care caracterizează iluminatul festiv al orașului în acest an, elementele decorative sunt subtile și elegante, care prin culorile și formele lor transmit starea de așteptare al unui Crăciunului binecuvântat. Această dispoziţie se reflectată cel mai clar prin coroana de advent.

Elementul cel mai popular al iluminatului festiv din acest an este coroana de advent, care se reînnoiește, se schimbă anual câte puţin, fiind în întregime rezultatul unui proiectări și unei realizări locale. Particularitatea coroanei de anul acesta se arată printr-un oraș mic, luminos, alcătuit din clădiri și căsuţe mici de culoare albă, care pe baza răspunsurilor primite, este atractiv pentru locuitorii orașului.

Cu toate acestea, soluţiile simple și intime nu se regăsesc doar în coroana de advent, ci în întreg iluminatul de sărbători, deoarece instalaţiile de forma unui brad și stea de pe principalele bulevarde ale orașului au fost proiectate special pentru acele părţi ale orașului și pentru stâlpii care se află în acele zone.

Eleganţa și felul reţinut al iluminatului festiv nu izvorăsc doar din alegerea culorilor, ci și din decizia care stă la baza concluziei că nu doar diversitatea elementelor, dar mai degrabă combinaţia acestora oferă unicitate iluminatului festiv de sărbători din Sfântu Gheorghe. Elementele folosite sunt stelele, broderiile de lumină, ghirlandele de brad, globurile și perdelele de lumină din care au fost utilizate aproximativ 1000 de bucăţi, printre altele și pe 370 de stâlpi.

Iluminatul festiv din Sfântu Gheorghe are anumite elemente specifice locale, care pot fi recunoscute și doar din fotografii în cazul în care am avut parte de o plimbare în Sfântu Gheorghe. Acestea includ de exemplu globurile 3D din parcul Elisabeta, aflate deasupra lacului, care au fost realizate din munca unor producători localnici în urmă cu câţiva ani, ornamentate de către angajaţiiDirecţiei de Gospodărire Comunală. Coloanele din fier forjat din centrul orașului oferă o priveliște spectaculoasă, dar ghirlandele care rulează în jurul lor accentuează și mai mult graţiozitatea lor. Copacii rotunzi, îmbrăcaţi cu perdele de lumină din Piaţa Centrală, precum și transformarea a unui brad din parc în brad de crăciun se vor transforma în elemente specifice și semnificative ale orașului”, trasmite Primăria Sfântu Gheorghe printr-un comunicat de presă.

Planurile inițiale ale primăriei, de a aprinde iluminatul festiv în oraș o dată cu lumânarea de Advent, în 3 decembrie, s-au năruit din cauza unei firme care nu și-a respectat angajamentele. Vineri, reprezentanții primăriei Sfântu Gheorghe au spus că doar 25% din decorațiunile comandate au ajuns în oraș, astfel că dorința de a aveaun decor și mai spectaculos decât anul trecut, dar și în mai multe locații, a fost distrusă de lipsa de seriozitate a firmei gălățene contractate prin licitație publică. 

Până la urmă se pare că indiferent de soluțiile de criză găsite, orășelul a îmbrăcat haina de sărbătoare.

Sursă foto: Vargyasi Levente. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.