ACTUALITATE 3 mai 2015

Noul single Bere Gratis, cântat în premieră la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara | 197 vizualizări

O premieră pentru Sfântu Gheorghe, dar și pentru artiștii de la Bere Gratis s-a produs vineri pe scena amenajată în Curtea Tinerilor cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe. Deși au prieteni din orașul nostru, în cei 17 ani de activitate, băieții de la Bere Gratis nu au avut niciodată ocazia de a mai cânta pe o scenă de la noi.

Bucuria întâlnirii cu un public tânăr și energic s-a concretizat printr-un concert antrenant, plin de energie, forță și sensibilitate, care a cucerit atât generațiile foarte tinere, cât și pe cele care cunosc muzica trupei Bere Gratis încă din 1998, de când a fost lansată. În seara concertului au răsunat piese celebre precum „Eu nu am să te las”, „Noapte caldă”, „Vino mai aproape”, „La tine aș vrea să vin”, „Ce n-a văzut Parisul” sau „Nimeni nu mă poate opri”, însă publicul din Sfântu Gheorghe a primit cadou o piesă cântată în premieră națională. Este vorba despre noul single intitulat „Tot așa”, al cărui refren a fost rapid memorat de fanii, care au cântat împreună cu artiștii. În seara asta sunt numai premiere pentru noi. Prima oară când venim la Sfântu Gheorghe și prima oră când cântăm cea mai nouă piesă a noastră – a spus Miță pe scenă.

Bere Gratis mai 2015 - 3

Trupa Bere Gratis a reușit să se mențină pe piață mai ales datorită deschiderii către nou și a flexibilității de care dă dovadă. Deși în cei 17 ani de când cântă pentru publicul din România, stilul lor a rămas aproape același, ei declară că țin cont de direcția și tendințele actuale „N-avem încotro. Trebuie să funcționăm odată cu societatea, că nu-s calculatoare numai în România. Sunt calculatoare peste tot în lume, au declarat ei, precizând că deși s-au lansat ca o trupă pop-rock, cele mai recente producții ale lor sunt mai degrabă pop, în evoluția lor muzicală ținând cont și de piață.

Paradoxal, membrii trupei Bere Gratis nu beau bere. Ieșirile la concerte reprezintă pentru ei un fel de ieșiri la bere pentru că, după spusele lor, „e o bucurie să urci pe scenă” și în asta constă partea luminoasă a meseriei lor. Practic, cântatul nu este o muncă pentru ei. Munca intervine atunci când fac înregistrări, filmează videoclipuri și inițiază campanii de promovare.

Deși nu neagă că banii sunt importanți în viețile lor, pentru că, dincolo de plăcerea de a cânta, orice concert presupune niște cheltuieli, membrii trupei Bere Gratis sunt de părere că cel mai important este să reușești să faci ceea ce îți place și să așezi deasupra oricăror obiective familia și apropiații tăi.

Pe lângă concertele pe care le țin în toată țara, băieții de la Bere Gratis sunt recunoscuți și pentru organizarea de concerte caritabile, pe care le fac din dorința pură de a ajuta și nu pentru a-și asigura un beneficiu de imagine.

Mihai Georgescu – Miță, pentru prieteni și pentru public, Robert Anghelescu, Marian Damian, Marius „Neuro” Bob, Radu Vaștag reuniți sub numele de Bere Gratis par să fi fost foarte încântați de felul în care au fost primiți de publicul de la noi. Pe pagina oficială de Facebook a trupei a fost postat mesajul de mulțumire pentru toți cei prezenți la concert, alături de promisiunea revenirii.

Publicul a primit concertul Bere Gratis cu bucurie și încântare. „Pe una din melodiile lor am dansat cu fata de care m-am îndrăgosti prima oară. Îmi plăcea să-i fredonez la ureche „tu m-ai ales, când eram doar noi doi. De câte ori aud piesa asta mă emoționez, deși povestea e demult uitată. Dar știți cum e când ești tânăr și te îndrăgostești. Trăiești altfel – ne-a spus C. R., un domn venit din Braşov special pentru a participa la concertul Bere Gratis.

„Când am auzit că vor veni în concert, m-am gândit că habar n-am ce piese cântă trupa asta și că vin să o descopăr. Când a început concertul, mi-am dat seama că știam majoritatea cântecelor, cu tot cu versuri, dar nu realizasem că ei sunt cei care le interpretează. Cred că ar trebui să se promoveze mai mult. În orice caz, concertul a fost la înălțime – a fost de părere Cristina D., o tânără din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.