ACTUALITATE 18 februarie 2015

Noul PNL şi-a format echipa de la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara | 308 vizualizări

„Oamenii de afaceri trebuie să se implice mai mult în dezvoltarea economică judeţeană”

În urma fuziunii PNL-PDL la nivel naţional, valabilă în prezent şi din punct de vedere juridic, membrii nou formatului PNL local – Mădălin Guruianu, preşedinte al PNL Sfântu Gheorghe, şi Cosmin Boricean, co-preşedinte – au anunţat într-o conferinţă de presă componenţa Biroului Local şi au prezentat câteva dintre perspectivele liberale locale.

În cursul săptămânii trecute, în cadrul PNL Sfântu Gheorghe au avut loc alegerile interne pe baza criteriilor stabilite la nivel naţional. Cei doi reprezentanţi ai partidului au precizat că, până în 2017, se va merge pe o conducere comună cu doi co-preşedinţi ai organizaţiei municipale, respectiv Mădălin Guruianu şi Cosmin Boricean. În plus, s-a stabilit o structură de 30 de persoane care vor compune Biroul Municipal şi un comitet executiv de conducere, care a avut un număr diferit de membri, în funcţie de numărul de consilieri şi de voturile parlamentare obţinute.

În noua conducere se regăsesc membri din fostele conduceri ale ambelor partide. Comitetul Sfântu Gheorghe este compus dintr-un număr de 23 de persoane, din care 14 de la fostul PNL şi 9 de la fostul PDL.

Fuziunea celor două partide este urmarea firească a unei colaborări anterioare, care s-a desfăşurat cu succes. La alegerile prezidenţiale am colaborat foarte bine ca un singur partid, ceea ce şi suntem şi legal, şi moral, şi din toate punctele de vedere” – a precizat Mădălin Guruianu.

Celelalte funcţii din partid sunt ocupate de oameni cunoscuţi pe scena politică locală. Secretar general la nivelul municipiului este Cziprián-Kovács Loránd, care este şi consilier judeţean, iar secretar general adjunct este Liviu Comăneci. Alte nume care fac parte din conducerea municipală a PNL sunt Corina Bote, Robert Radu, Marilena Profiroiu, Florian Olimpiu, Georgeta Gheorghiu, Emil Pantelimon, Cornel Radu, Otto Milik etc. Cei doi lideri de partid au subliniat faptul că din acest moment s-a format o echipă mare şi hotărâtă să continue linia pe care fostele organizaţii au promovat-o în ultimii ani în Sfântu Gheorghe. „Dorim, dacă se poate, să avem oameni noi în politică. Oameni care să se implice suficient de mult, să schimbe lucrurile în bine şi, în acelaşi timp, să promoveze mesajul de reprezentanţi ai întregii comunităţi, români şi maghiari deopotrivă”, a spus Guruianu.

În contextul nou creat, Cosmin Boricean le-a transmis oamenilor de afaceri mesajul că trebuie să dea dovadă de o mai mare implicare în dezvoltarea economică judeţeană şi că sunt aşteptaţi cu propuneri de modificări legislative care să favorizeze buna funcţionare a sectorului economic pe teritoriul Covasnei. „Mesajul pe care aş dori să îl transmit în primul rând mediului de afaceri este că suntem într-o perioadă în care încercăm să acumulăm cât mai multe informaţii din toate mediile, din fiecare sector de activitate. În perioada imediat următoare trebuie să mergem cu propuneri către profesioniştii noştri de resort de la Bucureşti. În acest sens, pe cei care sunt direct implicaţi în mediul acesta, care au propuneri de îmbunătăţire a activităţii îi rugăm să vină către noi să formulăm împreună o structură de propunere pe care să o înaintăm la Bucureşti”, a spus Boricean.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
oau, 19 februarie 2015
Si uite asa carciuma a ajuns birou de presa. Oameni vechi, in PNL-ul nou- aiurea.
stelian, 19 februarie 2015
Vivat! Sa traiasca!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.