ACTUALITATE 4 februarie 2014

Noul cod penal și cel de procedură penală ridică semne de întrebare la IPJ Covasna

de Covasna Media | 68 vizualizări

„Sunt încă multe lucruri de clarificat în legătură cu noul Cod penal și cel de procedură penală”, este de părere șeful IPJ Covasna, cms. șef Ion Popa. Acesta spune că deocamdată așteaptă procedurile de aplicare, însă în opinia lui schimbările sunt bune.

„Deocamdată avem unele probleme logistice legate de aceste noi coduri. Noi a trebuit să constituim biroul de supraveghere a persoanelor aflate în arest la domiciliu. Biroul îl avem, desemnăm și agenții, însă nu avem brățări, camere de supraveghere, calculatoare. Din acest punct de vedere urmează să vedem ce se va întâmpla. Problema este valabilă în toată țara, nu numai în județul Covasna” – a declarat șeful IPJ.

Acesta a vorbit și despre faptul că deocamdată nu știe care va fi procedura în cazul în care o persoană aflată în arest la domiciliu va pleca de acasă. „Persoanele aflate în arest la domiciliu vor purta o brățară care va emite un semnal ce va fi recepționat într-un birou. Nu știu deocamdată ce se va întâmpla în cazul în care această persoană va părăsi locuința. Așteptăm să vedem procedurile de aplicare pentru a primi răspuns la aceste aspecte” – este de părere cms. șef Ion Popa.

În ceea ce privește dosarele care vor fi clasate conform noilor coduri, Popa spune că nu poate da un număr al acestora la nivel de județ Covasna, întrucât fiecare caz trebuie analizat de procuror și judecător, întrucât nu poliția este cea care decide soarta acestor persoane găsite vinovate pentru diferite infracțiuni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.