ACTUALITATE 9 ianuarie 2018

Noile taxe de parcare din Sfântu Gheorghe intră în vigoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 896 vizualizări

Valoarea abonamentelor va crește săptămâna aceasta cu puțin peste 50%, iar tarifele pe oră vor crește cu 50% 

Noile taxe și abonamente pentru parcare din municipiul Sfântu Gheorghe intră în vigoare în această săptămână, informează primăria prin intermediul Facebook. 

Într-un comunicat de presă anterior, autoritățile explicau și cum vor fi utilizați acești bani: 

„Deși Primăria municipiului Sfântu Gheorghe nu mărește valoarea impozitelor pentru anul 2018 și în cazul persoanelor fizice menține impozitele pe proprietate la cea mai mică limită stabilită de lege, va fi nevoită să impună o măsură mai neplăcută, anume să ridice taxele de parcare. Începând cu 2018, valoarea abonamentelor crește cu puțin peste 50%, iar tarifele pe oră cu 50%.

În același timp, însă din sumele astfel încasate  vor crea 3 noi fonduri de sprijin, prin care vor acorda sprijin rezolvării diferitelor probleme comunitare. Jumătatea sumelor obținute (50%) va reprezenta primul fond, prin care se va sprijini digitalizarea instituțiilor de învățământ, fiind planificată achiziționarea unor table interactive și a diferitelor tehnologii digitale.

Un sfert (25%) din suma fondului creat este propus pentru sprijinirea celor care circulă cu bicicleta, adică se vor emite vouchere pentru cei care intenționează să achiziționeze o bicicletă, dar se dorește, de asemenea și crearea unor condiții pentru un sistem gratuit de închiriere a bicicletelor în oraș.

Fondul construit din suma rămasă (25%) va facilita situația persoanelor cu handicap din Sfântu Gheorghe, în cazul acestui fond de sprijin sunt planificate măsuri prin care se va sprijini de exemplu achiziționarea scaunelor cu rotile sau adaptarea semafoarelor, cu scopul de a oferi accesibilitatea traversării drumului de către nevăzători sau cei cu deficiențe de vedere.

În 2017, municipalitatea a încasat din taxele de parcare o sumă aproximativă de 782.000 lei, astfel că pentru 2018 prevede un fond de aproximativ 800.000 lei, care sub forma celor trei fonduri de sprijin va putea fi inversată în sprijinul comunității locale. În acest sens, persoanele care achiziționează bilete sau abonamente de parcare în Sfântu Gheorghe, vor contribui la reabilitarea instituțiilor de învățământ, la răspândirea culturii ciclismului și la sprijinirea persoanelor care suferă de handicap”, arată Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, printr-un comunicat publicat pe site-ul propriu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 12 ianuarie 2018
se maresc taxele cu 50% si incasarile cresc cu 2,3% ?? adica scade gradul de ocupare al parcarilor cu 32%, asta se doreste? ai ceva de vinzare dar vrei sa scazi vinzarea? logica de fier
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.